Skocz do zawartości
  • 0

Lufa.

sordyl10

Pytanie

Napisano

Prosze o pomoc co to może być lufa ?

Sordyl po raz kolejny proszę o zapoznanie się ze słownikiem ortograficznym-robisz błąd na błędzie

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:08 11-08-2009

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Lufa – zasadnicza część broni palnej, umożliwiająca nadanie pociskowi jednocześnie ruchu postępowego i obrotowego (lufy gwintowane) lub tylko postępowego (lufy gładkościenne) w odpowiednim kierunku.

Lufa – zasadnicza część broni palnej, umożliwiająca nadanie pociskowi jednocześnie ruchu postępowego i obrotowego (lufy gwintowane) lub tylko postępowego (lufy gładkościenne) w odpowiednim kierunku.

LUB

W slangu lufa" czyli fifka lub lufka" przeznaczona do palenia papierosów, lecz używana również do palenia marihuany zwanej ziołem, zielskiem, marycha marry jane, sqnem itp ale to pewnie wiesz zadając tak głupie pytania.
Napisano
Prosze o pomoc co to morze być lufa ?"

LUB

W slangu lufa" czyli fifka lub lufka" przeznaczona do palenia papierosów, lecz używana również do palenia marihuany zwanej ziołem, zielskiem, marycha marry jane, sqnem itp ale to pewnie wiesz zadając tak głupie pytania.
Napisano

Prosze o pomoc co to może być lufa ?

Sordyl po raz kolejny proszę o zapoznanie się ze słownikiem ortograficznym-robisz błąd na błędzie

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 20:08 11-08-2009

Napisano
Jak dla mnie jest to część siewnika do zboża, tzw lejek" którym ziarno zsypuje się do bruzdy podczas zasiewu. Składa się z dwóch elementów połączonych eleskopowo", na zdjęciu jest dolna część.
Napisano
Dokładnie to jest to co napisał Kolega szamann1.W domu mam identyczną rurę od siewnika tylko jest ona z trzech elementów.A ten element ze zdjęcia jest dolnym elementem takiej rury.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie