joszka Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Napisano 4 Sierpień 2009 WitamNa wstępie zaznaczam, że wertowałem trochę to forum w poszukiwaniu odpowiedzi i zauważyłem że dużo osób, jak ja, poszukuje informacji o sprzęcie w granicach 500 - 1000 dla początkujących poszukiwaczy.Owszem te informacje istnieją na forum, ale są albo mało konkretne albo strasznie rozsiane w różnych wątkach i tematach.Dlatego postanowiłem założyć ten wątek w celu zgromadzenia info w jednym miejscu.Bardzo proszę o porównanie, wymianę rzetelnej wiedzy i doświadczeń w tym miejscu odnośnie wykrywaczy:ACE 150 (ok 600zł), ACE 250(ok 1000zł), Fisher 2(ok 1000zł), Dukat 7(ok 800zł),Master III (ok 1000zł),Pionier Selekt(ok 600zł),inne w cenie do 1000zł.lub te przez Was zupełnie niepolecane:np CS200(ok 400zł) dlaczego są tak bardzo złe? czy się psują? czy pokazują złoto a wykopujemy kawałek żelaza?Pamiętajmy że naszym klientem jest zupełny amator, wie tylko że coś ma mu piszczeć w słuchawkach.W tym teście liczy się : CZYTELNOŚĆ INFORMACJI PRZEKAZYWANEJ UŻYTKOWNIKOWI PRZEZ SPRZĘT oraz PROSTA OBSŁUGA, WRĘCZ INTUICYJNA wykrywacza, jak również NAJNIŻSZA CENA.Proszę o wypowiedz ludzi którzy używali naprawdę taki sprzęt, nie chodzi o linki do testów zagranicznych stron, tylko realną wiedzę opartą doświadczeniem.
kowal510 Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 chodziłem z f2 rok jeżeli chcesz mieć czytelny wyświetlacz prostote obsługi dobry zasięg {nieoczekiwuj dołków 1 metrowych} to fisher najlepiej prezentuje sie z tych modeli które wymieniłeś jest jeszcze garret bardzo podobny do f2 nieposiadałem go więc nie będę się wypowiadał choć te dwa sprzęty to raczej monetkowce do militarki proponował bym hs-3pozdr.kowal510
armand Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 W podanych zakresach cenowych są jeszcze produkowane w przedziale inne":1. Discoverer 599 zł [bez dyskryminacji]2. Penetrator 699 zł [dyskryminacja kapsli]3. Anticus 799 zł [do monetek, typowy dynamik, dyskryminacja regulowana]3. Prospector 999 zł [pełna dyskryminacja regulowana]
8total4 Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 a mnie się wydawało że reklama na forum jest zabroniona.. hmm..
Martin Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Reklama jest zabroniona , stwierdzenie , nawet samego producenta , iż w danym przedziale cenowym są również inne wykrywacze ( chociażby Jego :))reklamą nie jest a jedynie zaproszeniem do dalszej merytorycznej dyskusji :) . No chyba , że się mylę ale wtedy mam w zanadrzu parę trików ;)PozdrawiamMartin
armand Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Skromnie, choć otwarcie, tylko poinformowałem, tak jak inni robią to za pomocą kretów - sprzedawców", odwróconych nicków, sponsorowanych zadowolonych użytkowników sprzętów. Czy mam pisać z innego komputera pod innym nickiem, mam jeszcze dwa komputery? Nie będzie wtedy reklamy :)A Ty 8total4 z jakim sprzętem chodzisz i go oczywiście nigdy na forum nie reklamujesz?Na marginesie, 8total4, jak można uzbierać 5724 postów, to chyba rekord tego forum?
adek_ Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 propozycji duzo.......... szkoda tylko ze kolega nie napisal do jakiego typu poszukiwań ten wykrywacz ma sluzyc ;]
tyfus Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 w zasadzie, kolega >joszka< nie pisał do czego potrzebuje wykrywacz, tylko w pierwszym poście podał listę wykrywaczy i prosił o opinie o nich :)
8total4 Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 armand, wiesz jak można uzbierać nawet 10 tysięcy postów?zacznij identyfikować.. może to zrozumiesz ;)nie wiesz gdzie szukać moich postów? -jest wyszukiwarka, zaznacz dział id lub monety i wszystko w temacie..wyobraź sobie że nie jestem producentem sprzętu ani żadnego nie faworyzuję, a nerwy radzę powstrzymać :)pozdrawiam!
albertus32 Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 kolego nie napisales czy na militarke czy na kolor, ewentualnie moze uniwersalny?moze rutus solaris- prosty i głebokipozdrawiam
tyfus Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 panowie - może czytanie ze zrozumieniem ??>joszka< nie pisze : DO CZEGO tylko opinie o konkretnych modelach
tyfus Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 może w takim razie zacznę ja :)2 wykrywacze ACE250 - wyśmiewane na Odkrywcy jako sprzęt dla dzieci :))zalety (moim zdaniem)- główne : - rózne tryby pracy - mój preferowany - Jewerly" i czułość na max- prosty w obsłudze- po nabytym doświadczeniu - biorę go a słuch" - wyświetlacz w tym momencie nie jest mi potrzebny- niezbyt cieżki" , choć po kilku godzinach szukania może dać się odczuć w ręce :)wady :- mógłby mieć większy zasięg - to podstawowa wadachociaż, jeżeli o mnie chodzi, to nie narzekam - znalazłem nim już wiele ciekawych fantów (kilka było na ID na Odkrywcy) - ogólnie jestem zadowolony, chociaż gdyby kasa dopisała pewnie zamieniłbym Garretta na lepszy sprzęt :)aha - przewinął się też Garrett ACE150 - mimo że w niektórych testach oba wykrywacze wypadają podobnie - myślę że ACE250 jest jednak lepszy.....troszeczkę :)
dzieci3 Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 może rutus solaris-prosty i głęboki?albertus dodaj jeszcze stary,ponieważ to młody adept tej sztuki.Pzdr.
albertus32 Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 masz racje, moze nie nowy ( kolega nie pisal ze chce kupic nowy), ale fakt w jego rozpisce nie było.
dzieci3 Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 To tak jak byś chciał komuś polecić radło do orania bo tanie,a teraz trzy skibowe weszły.Taka przenośnia.Pzdr.
albertus32 Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 jak mnie przekonasz ze ace 150 czy 250 jest lepsze od solarisa kupie traktor, plug i pole
albertus32 Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 no ale chyba zaczynamy nowe watki, trzymajmy sie wiec pytania..pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.