Skocz do zawartości

Wykrywacz dla laika

joszka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Na wstępie zaznaczam, że wertowałem trochę to forum w poszukiwaniu odpowiedzi i zauważyłem że dużo osób, jak ja, poszukuje informacji o sprzęcie w granicach 500 - 1000 dla początkujących poszukiwaczy.
Owszem te informacje istnieją na forum, ale są albo mało konkretne albo strasznie rozsiane w różnych wątkach i tematach.
Dlatego postanowiłem założyć ten wątek w celu zgromadzenia info w jednym miejscu.

Bardzo proszę o porównanie, wymianę rzetelnej wiedzy i doświadczeń w tym miejscu odnośnie wykrywaczy:
ACE 150 (ok 600zł),
ACE 250(ok 1000zł),
Fisher 2(ok 1000zł),
Dukat 7(ok 800zł),
Master III (ok 1000zł),
Pionier Selekt(ok 600zł),
inne w cenie do 1000zł.

lub te przez Was zupełnie niepolecane:
np CS200(ok 400zł) dlaczego są tak bardzo złe? czy się psują? czy pokazują złoto a wykopujemy kawałek żelaza?

Pamiętajmy że naszym klientem jest zupełny amator, wie tylko że coś ma mu piszczeć w słuchawkach.
W tym teście liczy się : CZYTELNOŚĆ INFORMACJI PRZEKAZYWANEJ UŻYTKOWNIKOWI PRZEZ SPRZĘT oraz PROSTA OBSŁUGA, WRĘCZ INTUICYJNA wykrywacza, jak również NAJNIŻSZA CENA.

Proszę o wypowiedz ludzi którzy używali naprawdę taki sprzęt, nie chodzi o linki do testów zagranicznych stron, tylko realną wiedzę opartą doświadczeniem.
Napisano
chodziłem z f2 rok jeżeli chcesz mieć czytelny wyświetlacz prostote obsługi dobry zasięg {nieoczekiwuj dołków 1 metrowych} to fisher najlepiej prezentuje sie z tych modeli które wymieniłeś jest jeszcze garret bardzo podobny do f2 nieposiadałem go więc nie będę się wypowiadał choć te dwa sprzęty to raczej monetkowce do militarki proponował bym hs-3

pozdr.kowal510
Napisano
W podanych zakresach cenowych są jeszcze produkowane w przedziale inne":

1. Discoverer 599 zł [bez dyskryminacji]
2. Penetrator 699 zł [dyskryminacja kapsli]
3. Anticus 799 zł [do monetek, typowy dynamik, dyskryminacja regulowana]
3. Prospector 999 zł [pełna dyskryminacja regulowana]
Napisano
Reklama jest zabroniona , stwierdzenie , nawet samego producenta , iż w danym przedziale cenowym są również inne wykrywacze ( chociażby Jego :))reklamą nie jest a jedynie zaproszeniem do dalszej merytorycznej dyskusji
:) . No chyba , że się mylę ale wtedy mam w zanadrzu parę trików ;)

Pozdrawiam
Martin
Napisano
Skromnie, choć otwarcie, tylko poinformowałem, tak jak inni robią to za pomocą kretów - sprzedawców", odwróconych nicków, sponsorowanych zadowolonych użytkowników sprzętów.
Czy mam pisać z innego komputera pod innym nickiem, mam jeszcze dwa komputery? Nie będzie wtedy reklamy :)
A Ty 8total4 z jakim sprzętem chodzisz i go oczywiście nigdy na forum nie reklamujesz?
Na marginesie, 8total4, jak można uzbierać 5724 postów, to chyba rekord tego forum?
Napisano
w zasadzie, kolega >joszka< nie pisał do czego potrzebuje wykrywacz, tylko w pierwszym poście podał listę wykrywaczy i prosił o opinie o nich :)
Napisano
armand, wiesz jak można uzbierać nawet 10 tysięcy postów?
zacznij identyfikować.. może to zrozumiesz ;)

nie wiesz gdzie szukać moich postów? -jest wyszukiwarka, zaznacz dział id lub monety i wszystko w temacie..

wyobraź sobie że nie jestem producentem sprzętu ani żadnego nie faworyzuję, a nerwy radzę powstrzymać :)

pozdrawiam!
Napisano
może w takim razie zacznę ja :)

2 wykrywacze ACE250 - wyśmiewane na Odkrywcy jako sprzęt dla dzieci :))

zalety (moim zdaniem)- główne :
- rózne tryby pracy - mój preferowany - Jewerly" i czułość na max
- prosty w obsłudze
- po nabytym doświadczeniu - biorę go a słuch" - wyświetlacz w tym momencie nie jest mi potrzebny
- niezbyt cieżki" , choć po kilku godzinach szukania może dać się odczuć w ręce :)

wady :
- mógłby mieć większy zasięg - to podstawowa wada

chociaż, jeżeli o mnie chodzi, to nie narzekam - znalazłem nim już wiele ciekawych fantów (kilka było na ID na Odkrywcy) - ogólnie jestem zadowolony, chociaż gdyby kasa dopisała pewnie zamieniłbym Garretta na lepszy sprzęt :)

aha - przewinął się też Garrett ACE150 - mimo że w niektórych testach oba wykrywacze wypadają podobnie - myślę że ACE250 jest jednak lepszy.....troszeczkę :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie