Skocz do zawartości

Znowu niewybuchy i tragedia

beero

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
jak zwykle polska POLICJA sę wykazała... ja na zdjęciach zauwałyłem że to co stało na płkah było po przewiercane i pozbawione MW! a wykrywkę tak obpstrykali że wygląda jak narzędzie zbrodni!!! nawet te gran.moźdź. ani zapalników ani ladunków miotających i raczej bez głównego ładunku... co oni się czepili kolekcjonera... hobby jak każde inne tylko podciągnięte do jakiegoś zboczenia" to że się interesujemy ogólnie rzecz bioąc HISTORIĄ w szerokim tego słowa znaczeniu to jest przestępstwo???!!! m to może należy wycofać naukę historii ze szkół?? po co nam ona skoro za swoją pasję, uszanowanie dla ojczyzny i wiedzę historyczną można pójść siedzieć do mamra??? Policja poprawia sobie statystyki a bandziory i gwałciciele śmieją im się w twarz... chore!!!! sorki za ew.błędy ort.ale chyba się troszkę uniosłem... przepraszam... a zwracając się do wszystkich pasjonatów i poszukiwaczy... czy jako grupa dość liczna, wyborców nie może nic z TYM zrobić??!! przecież w kupie siła... ;-) jestem 'nowy' w tych kręgach nie znam większości z Was ale może któregoś z nas wywindował by na wyższe stanowisko? a może jest jakiś inny sposób? jest może coś takiego jak inicjatywa społeczna? z chęcią podpisze się pod tym... nawet obiema rękami a może i nogą jak będzie trzeba... ;-)) pozdro dla wszystkich poszukiwaczy i pasjonatów...

W KUPIE SIŁA RODACY!!!!!

co oni się czepili kolekcjonera..."
Jaja sobie robisz, czy ty tak poważnie? Jakbyś nie zauważył, to ten kolekcjoner" zginął w wybuchu fragmentu swojej kolekcji". Polecam czytać a nie tylko oglądać obrazki.

A ŻE MŁODY PASJONAT ZGINĄł... NO CÓŻ PRZYKRE..
ale wychodząc z domu, idąc do pracy czy do szkoły też można zginąć... bo jakiś kretyn w Bolidzie Młodzieży Wjejskiej depnie mocnie w podłogę... albo jakiś pijaczyna wsiądie z kierownicę... albo nawet zaa dwa złote po twarzy można dostać i wtedy nawet po interwncji telefonicznej na komendzie panowie niebiescy zjawiają się po pół godzinie... ale jak usłyszą o wybuchu to naweet przed karetkami w 5min są na miejscu... kondolencje dla rodziny...

Kolego AKMS jak zwykle histeryzujesz.Tacy pasjonaci mają większą wiedzę niż ludzie , którzy obecnie mienią się saperami a ich umiejętność to chyba tylko taka , że potrafią zabrać niewybuch na samochód , wywieźć na poligon i wysadzić.

NIKT NIE JEST DOSKONAŁY A KTO TAK MYŚLI O SOBIE TO POWINIEN CHYBA DO LEKARZA SIĘ ZGŁOSIĆ... PSYCHIATRY...
nie popieram znoszenia do domu niebezpiecznego żelastwa, nieszczesny pasjonat nie powinien tego znosić do domu i rozbrajać na strychu... ale niestety tak zrobił... każdy popełnia błędy... czy Ty, AKMS, nie popełniłeś nigdy żadnego błędu? zawsze wszystko co zrobiłeś było doskonałe i przede wszystkim zgodne z prawem???

awet te gran.moźdź. ani zapalników ani ladunków miotających i raczej bez głównego ładunku... co oni się czepili kolekcjonera... hobby jak każde inne"

Samo się rozbraja. A kolekcjonerzy" zawsze znajdują już tylko puste skorupy pozbawione zapalników i MW...

ie popieram znoszenia do domu niebezpiecznego żelastwa, nieszczesny pasjonat nie powinien tego znosić do domu i rozbrajać na strychu..."

Skoro nie popierasz, to po co usprawiedliwiasz takie zachowania? Osobiście uważam każdego kolekcjonera", który grzebie w niewybuchach, za kretyna i potencjalnego samobójcę.

JEŻELI KTOŚ CHCE BYĆ KRETYNEM I SAMOBÓJCĄ na własne życzenie to uważam że to jego sprawa... aby nikt postronny nie ucierpiał fizycznie z tego powodu... ja jak dotą znalazłem RAZ ieden jedyny raz gr.moź. ale z zapalnikami ebonitowymi... i wiesz co zrobiłem? nie przyniosłem tego do domu tylko wykopałem dół na pnad dwa metry i zakopałem to ustrojstwo... od tego czasu nie chodzę z małą saperką tylko z pełno wymiarową ruską łopatą... to wszystko zależy od tego kto i ile ma wyobraźni i jak bardzo chce zaryzykować... uważam że nasz spór jest nie istotny... trzeba współczuć rodzine młodego pasjonata a te wszystkie nasze wywody na temat znalezisk" zawsze były są i będą... nie każdy pasjonuje się militarką ale i nie każdy pasjonuje się innymi dziedzinami... takż wszystki życzę wyobraźni i powodzenia w swoich poszukiwaniach...
ode mnie tyle... pozdro!

Jak na eksplozję to przyznam,że ten pokój został słabo zdemolowany.Widziałem osobiście komórkę po takich doświadczeniach"jednego z saperów".Całą konstrukcję mógłby niemowlak pchnąć i zawalić do reszty.
Nie róbmy z siebie saperów.Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie