Skocz do zawartości

whites xlt czy to normalne?

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dostałem przesyłkę od producenta z tlx. i byłem pierwszy raz w terenie chodziłem na ustawieniach fabrycznych Relic i coin&jewelry bardzo się wzbudzał jak cos dotknąłem czy puknąłem jakiś konar czy krzak. Czy to jest normalne?
Pozdrawiałam papi

Od puknięcia być może normalne (zależy od puknięcia) od dotknięcia raczej nie. Chyba że wszystko mokre wtedy również być może. Przede wszystkim upewnij się że dostrojenie do gruntu jest poprawne oraz czy kabel w strefie 20cm od sondy jest unieruchomiony. Jeszcze kwestia ilości zakłóceń w powietrzu.

To nie jest normalne. Jedyne, kiedy się może wzbudzić, to jak uderzysz cewką w coś twardego. Normalne machanie, unoszenie nie powinno niczego wzbudzać. Jak napisał Brzęczyszczykiewicz - problem może być z kablem, wtykiem lub sondą.
W kwestii porównań - skąd jesteś?

To jest nowy wykrywacz mam go kilka dni i ze 3 razy byłem w lesie i lipa szlak mnie trafia na programie prospecting to już całkiem szal, wyje piszczy czy przy ziemi czy w powietrzu. Miał mieć takie osiągi a on w porównaniu z solarisem to cienki jest na programach fabrycznych (coins,coins& jewelry,redlic itp.) na wszystkich oprócz prospecting tylko, co z tego jak ten program wyje jakbym melodyjki grał na początku to kopalem jak wariat a on na tym programie sobie po prostu buczał. Czy to da się jakoś ustawić i czy własne ustawienia poprawiają zasięg? Ja jestem lubuskie Słubice a ty? Masz xlt? Jak to cewka to może byś podpiął ja do swojego i zobaczył jak się będzie zachowywał?
Pozdrawiam papi

To jest nowy wykrywacz mam go kilka dni i ze 3 razy byłem w lesie i lipa szlak mnie trafia na programie prospecting to już całkiem szal, wyje piszczy czy przy ziemi czy w powietrzu. Miał mieć takie osiągi a on w porównaniu z solarisem to cienki jest na programach fabrycznych (coins,coins& jewelry,redlic itp.) na wszystkich oprócz prospecting tylko, co z tego jak ten program wyje jakbym melodyjki grał na początku to kopalem jak wariat a on na tym programie sobie po prostu buczał. Czy to da się jakoś ustawić i czy własne ustawienia poprawiają zasięg? Ja jestem lubuskie Słubice a ty? Masz xlt? Jak to cewka to może byś podpiął ja do swojego i zobaczył jak się będzie zachowywał?
Pozdrawiam papi

A pamiętasz jak odradzałem ci xlt? właśnie takie zachowania miałem na myśli proponując ci Tesoro. Na fabrycznych ustawieniach XLT do pięt nie dorasta Ciboli. A jaki komfort daje Cibola ! Tylko wyżyłowane ustawienia dają przewagę - jednak aby na takich chodzić musisz jeszcze bardzo wiele godzin spędzić w terenie. Jak już ogarniesz XLT wtedy będziesz z niego zadowolony - pod warunkiem, że wcześniej nie wrzucisz go pod walec drogowy. To tylko taka mała dygresja...

Jest w tym wiele racji. XLT jest dla dojrzałych ludzi a nie dla Raptusiewiczów, którzy bez myślenia, bez czytania i bez analizowania chcą osiągać wyniki.
Zobacz Papi: masz stosunek postów do założonych wątków =5, ledwie się pojawiłeś. Nie uczestniczysz w dyskusjach, nie czytasz tego o co pytali inni, tylko z marszu walisz pytaniami. Oj, obawiam się że długo potrwa, zanim będziesz miał przyjemność z XLT, niestety.

Papi, z tego co piszesz (mam go kilka dni i ze 3 razy byłem w lesie") to nic nie wiesz o tym wykrywaczu... nie obraź się, ale masz prawdziwny kombajn na monety i inne znaleziska, żadne Tesoro ani nic innego mu nie dorówna, problem w tym że chyba nawet nie dotknąłeś instrukcji obsługi, nie mówiąc o jej przeczytaniu. Czy na pewno dostroiłeś go do gruntu? Jeśli tak, i jak piszesz - piszczy czy przy ziemi czy w powietrzu", to jest to uszkodzenie - więc nie dziw się, że uszkodzony sprzęt nie daje Ci satysfakcji... odeślij go do sklepu z prośbą o sprawdzenie i ewentualną naprawę usterki. Prawdopodobnie dadzą CI nową cewkę i będzie po problemie. I ze sprawnym sprzętem, poznaniem kilku programów (jest ich bardzo dużo w internecie) naprawdę poznasz, co masz.
Pytasz Czy to da się jakoś ustawić i czy własne ustawienia poprawiają zasięg?". TAK. Da się to jakoś" ustawić :-))) (patrz-instrukcja), a własne ustawienia poprawiają osiągi. Ale w 3 dni uszkodzonym sprzętem tego nie zrobisz...

Skoro tak to proszę o kontakt z kimś, kto ma xlt i doświadczenie ( czy jest ktoś tu na forum, co to wszystko ma, czego ja szukam?) I porównań mojej wykrywki z jakimś innym xlt.

Ja rozumiem ze potrzeba wiele godzin żeby to wszystko okiełznać i się obyć z, wykrywką, ale dla mnie jest dużym problemem to ze moja wykrywka tak się mocno wzbudza i fiksuje. Odpalam go i wciskam obojętnie, jaki program fabryczny troszkę nim potrzesz i on piszczy jak na jakiś przedmiot zamiatam ziemie a on się wzbudza mam solarisa i robiąc te same rzeczy w solarisie i nic się nie dzieje jest stabilny porównywałem z Proximę kolesia
I tez te same ruchy i nic się nie dzieje i to mnie najbardziej martwi, dlatego najchętniej bym się spotkał z kimś, kto ma xlt i porównał.
Pozdrawiam papi

Brzęczyszczykiewicz masz trochę racji, ale ja mam tak bardzo mało czasu dla siebie ze staram się go wykorzystać jak najwięcej w terenie, dlatego jak może tez zauważyłeś to pisze wtedy, gdy jest późno albo przy porannej kawie

kolega brzeczyszczykiewicz ma racje -przed wyborem nalezy sia zastanowic, jesli ktos chce wykrywacz typu właczam i chodze niech kupi proxime, ustawienia gruntu automatyczne, wystarczy właczyc, nastawic jeden nastaw na monety, drugi na militaria i dzida. Przeszedłem to.
obecnie mam fishera f75 i widze ze droga bedzie przez meke, ale swiadom byłem mego wyboru i konsekwencji..
jak powiedział bodajze Himler- zeby zwyciezac, trzeba najpierw przegrywac
pozdrawiam

• 6 years later...
Witam, znowu ten temat.XLT e- ser.wzbudza się nawet na ustawieniach fabr.W nieruchomej pozycji np.na relicu pokazuje różne wskazania,co kilka sek. od 15-45 -85.dopiero uspokaja się jak zjadę pream gain na 1.Dodam baterie nowe,wtyczka dokręcona,kabel bez luzów,gleba mokra piaszczysta,dostrojony do gruntu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie