Krzyś9 Napisano 22 Lipiec 2009 Autor Napisano 22 Lipiec 2009 Witam Szanownych Forumowiczów ,Chiałbym prosić o radę - czy jest możliwe sprowadzenie T34 z Ukrainy - mój znjomy ma takiego , który stał tam kiedyś na pomniku jest kompletny z silnikiem .ma zaspawaną lufę.Nie jest na chodzie Nie mam kompletnie doświadczenia w temacie militarii , choć od wielu lat zajmuje sie zabytkową motoryzacją - także z czasów II WŚ i sprowadzam auta z USA jako zabytkowe więc znam procedury tego dotyczące.Czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest procedura przy takim imporcie ? czy wogóle da sie to zrobić i czy warto ??Ponieważ nie ukrywam że bardzo mnie ta zabawka kręci ;-)Z góry dziekuje za odpowiedziPozdrawiam Krzyś 9
Catadero Napisano 22 Lipiec 2009 Napisano 22 Lipiec 2009 Przypuszczam, że rosyjskie prawo skutecznie zniechęci Ciebie do legalnego sprowadzenia czołgu. Pozostaje bezprawie..?A u nas to na dwoje babka wróżyła.C.
pni Napisano 22 Lipiec 2009 Napisano 22 Lipiec 2009 Rosyjskie prawo nie ma tu nic do rzeczy bo t 34 jest z ukrainy. Należałoby sie dowiedzieć jak sprowadzili Stuga III przez polskę chyba do Uk. Ten pojazd został wydobyty z statku zatopionego na morzu czarnym. Jest to dużo ciekawszy sprzęt a mimo to ukraincy pozwolili go wywieźć. Niestety w tym zakresie nie mam żadnych bezpośrednich inforamcji. Wiem że w transakcji pomagało jedno polskie muzeum.Pozdrawiam
Zbigniew Okuniewski (TPS) Napisano 22 Lipiec 2009 Napisano 22 Lipiec 2009 Prawo na Ukrainie jest liberalne jesli chodzi o pojazdy wojskowe . Zadzwoń do ambasady.
Kubuś 2001 Napisano 22 Lipiec 2009 Napisano 22 Lipiec 2009 Lufa zaspawana, ale w naszym kraju to może nie wystarczyć :-). Przeczytaj sobie o wozie pancernym Praga sprowadzonym ze Słowacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.