matchias Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 Tak do tego sie przyznał, ale niżej napisał że tabliczka jest od tego samego czołgu co koło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 CHOLERA, NIECH KTOŚ WPROWADZI WRESZCIE MOŻLIWOŚĆ EDYCJI POSTÓW.Patron ma na myśli, czołg stojący w Paroli na ekspozycji zewnętrznej, totalna mieszanka typów. Znajdę w domu zdjęcie to zapodam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 My tu gadu gadu a tymczasem pojawiły sie gąsienice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 wizjer do poprawki, wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 napinacza nie widać ale jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meserek Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 Drobne pytanko: ile Ci wyszło ogniw na jedną gąsienice ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 O 5 za dużo niż powinno być ale Ciiii. nikomu nie mów:)115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 śliczne :) :) :)warto jeszcze dodać z tyłu pod tłumikiem przedłużenie wału do rozruchu korbą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meserek Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 No właśnie - przy 7TP podają liczbę 109-110 ogniwek. Natomiast wspomniana wcześniej nowa monografia Militariów mówi o 102-103 ogniwach dla Vickersa. Ale po przeliczeniu ogniw choćby na oryginalnych rysunkach fabrycznych zamieszczonych w tejże monografii wychodzi 109 ogniw. I komu wierzyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 redett, dzięki, jakbyś miał zbliżenie na ten element, byłbym wdzięczny, ja zamierzałem zrobić w tym miejscu dziurkę:)meserek, ja przyjąłem że skoro to to samo podwozie, to 110 jest właściwą ilością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 najlepiej ten element widać na fotce gdzie vicek jest centralnie od tyłu (-poszukaj na tym wątku co podałem wcześniej linka - model wuwieżowy)na pozostałych jedynie widać że wogóle coś jest". Moim zdaniem to zwykły pręt z wystającymi po bokach wypustkami o które opierało się czoło korby (raczej klasyczne rozwiązanie niż jakiś specjalny patent) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 Witam.Trochę się poczepiam, jeśli można ;)))Myślę, że Autor się nie obrazi.Koło napinające jest nieco zbyt masywne - zarówno obręcz jak i szprychy".Brakuje szrubek zaznaczonych czerwonymi kółkami - na jednej szprysze" jest dodatkowa śrubka.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 Korbelka i tył z tą blachą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 Teraz to ustrojstwo - jak wynika ze zdjęć, było wożone na lewym bądź prawym błotniku.Co to w ogóle jest - jakaś pompa czy lewarek??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 I ostatnie - :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 No i oczywiście rąbnąłem babola - dodatkowa szrubka jest przecież bliżej osi a nie tak jak ją zaznaczyłem ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 to chyba nie Śrubka tylko najpewniej zawór do podłączenia smarownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 czyli smarowniczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 krzyhal skoro udowodniłes fotkami moje nieścisłości to nie mam powodu żeby sie obrazić:) element na błotniku to lewarek, i dzięki za fotki.radett ta dodatkowa śruba to rzeczywiście może byc kalamitka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matchias Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2009 Poprawiony wizjer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubelek86 Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Wspaniała robota!Tylko patrząc na te zdjęcia:http://odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum23/v2_copy.jpghttp://odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum17/vickers_wiea.jpgOdnoszę wrażenie, że kolega przedobrzył trochę z nitami na wieży, i ten pionowy wizjer też mógłby być szerszy ;)Poza tym to słowa uznania za włożoną pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 troszkę przedobrzone bo na wieży były śruby, ale wrażenie robi powalające. Kawał dobrej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.