Cpt.Nemo Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 Oczywiscie ze jest plytka, dla jednych to wada dla innych zaleta.
FAGIL Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 tak ACE 250 nie powala glebokoscia ale po dobrym operatoze Xtera -70 nie miala za duzo do roboty ale wyciagnela to co ACE niestety nie siegnal na szczescie monetki nie zalegaly zbyt gleboko
suchy ss Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 Kanarek do głębokich nie należy ale do płytkich także, wyciągnąłem Nim wiele (bardzo wiele) ciekawych fantów, głównie monet, i nieraz wracałem z większą ilością fantów niż koledzy którzy chodzili ze sprzętem 1000zl droższym:) podstawa to dobry operator" który umie wsłuchać się w sprzęt ;]
spid3r Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 z moich doświadczeń z kanarkiem mogę powiedzieć, że jeśli jest coś dużego to metr spokojnie wyciąga, niestety wadą jest to, że wtedy daję ładny gong jakby było to coś z metali szlachetnych a zazwyczaj okazuje się to zwykłym złomem żelaznym
suchy ss Napisano 4 Sierpień 2009 Napisano 4 Sierpień 2009 spid3r tak jest praktycznie we wszystkich wykrywaczach:)
latający holender Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Ładny gong w kanarku:) ponad 50 cm głębokości.
latający holender Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 i druga fotka,coby mnie nikt o 6 rano nie budził.
DARAS475 Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 Kanarek w dobrych rękach to bardzo skuteczny przyrząd. Koleżanka z nim biega i na każdym wypadzie wyciąga jakieś lepsze fanty. Niekiedy nawet ma ich więcej niż koledzy z explorerem se czy tesoro. Szczególnie polecam na drobnice typu denarki:)
latający holender Napisano 11 Sierpień 2009 Napisano 11 Sierpień 2009 u mnie są w porządku.Trochę tylko marudzili bo trzeba było przypilnować do przyjazdu wojska.Po przyjeździe wojacy też mieli swoje trafienie,pod spodem mojej"stopięćdziesiątki była następna.Ale najbezpieczniej zgłaszać przez kogoś,leśniczego,właściciela pola czy nawet jakiegoś człowieka z lokalnych mediów.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Sierpień 2009 Napisano 12 Sierpień 2009 Suchy, nie masz racji. Rzeczywiście rdza daje często sygnał kolorowy, ale nie jest to czysty" kolor (w każdym razie niezwykle rzadko się coś takiego zdarza) i kopie się bardziej dla spokoju sumienia niż z przekonania. Tymczasem w kanarku masz 3 rodzaje dźwięków w żaden sposób nie modulowanych i naprawdę nie wiem co masz na myśli mówiąc że osłuchanie" przynosi efekty. Dźwięk jaki wydaje ACE przy sprzęcie z górnej półki, jeśli chodzi o możliwość interpretacji przez użytkownika, jest mniej więcej jak dziecięce pianinko na baterie za 30zł w porównaniu z pianinem mechanicznym.ACE kosztuje tyle ile kosztuje, bo dokładnie tyle jest wart. I nie ma co zaklinać rzeczywistości. Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś kto ma sprzęt z górnej półki oswojony, wrócił do ACE. Oczywiście ACE jest dość czuły i funkcjonalny. Świetny na plażę. Ale na trudnych miejscówkach użytkowanie go to w porównaniu z lepszymi maszynkami po prostu katorga polegająca na ciężkiej orce. Chyba że ktoś kopie tylko pewniaki zostawiając za sobą większość potencjalnych znalezisk nietkniętych.
KRASNALEK Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 A czy są już jakieś doświadczenia z cewką DeTech S.E.F. 12x15 w ACE 250
suchy ss Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Kolego Brzeczyszczykiewicz nawet przy sprzęcie jednotonowym" osłuchanie go jest podstawą, jeżeli chodziłeś na garrecie to powinieneś wiedzieć o co mi chodzi.
desmo_sm Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Brzęczyszczykiewicz ma rację, tony w ace są zdefiniowane tylko 3 i żadnego odstepstwa od tego nie ma . Dopiero zgranie tonu na słuch i wskazania górnego wskaźnika daje pełny obraz poszukiwanego metalu.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Suchy, w prostym wykrywaczy analogowym jednotonowym możesz usłyszeć więcej, ponieważ sygnał w głośniku jest prosta pochodną sygnału z cewki. Tymczasem w ACE sygnał w głośniku jest wytwarzany przez procesor a jego rodzaj jest efektem funkcji logicznych. Dlatego sygnał w ACE nie daje w zasadzie żadnych możliwości interpretacji. Wskazanie wyświetlacza daje więcej informacji, bo ma on kilkakrotnie większą rozdzielczość. A jedno i drugie zupełnie zawodzi przy nieco słabszych sygnałach. I dlatego ACE jest zabawką - bo reaguje tylko na silne sygnały. Jako zabawka jest bardzo ok. Jako wykrywacz od którego oczekuje się czegoś więcej jest do niczego.
lukaszpol26 Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 ACE to zabawka chyba ktoś z deka przesadza. Nie jest to zabawka i można nim wyciągnąć więcej fantów niż innymi wykrywaczami Wiem z doświadczenia Kolega Brzęczyszczykiewicz miał kanarka ????
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Owszem, posiadam między innymi ACE250.Oczywiście, że przy odpowiednim splocie przypadków i szczęściu można nim wyciągnąć więcej niż innymi uchodzącymi za lepsze. To dotyczy dowolnego sprzętu, wliczając MD.Szczęściu dobrze jest jednak pomóc :)
wschow Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 panowie wszystkie wykrywacze to zabawki jedne droższe inne tańsze ale ace jest skuteczną zabawką ma swoje parametry których nie zmienicie daje sygnały jakie daje co sie znajdzie pod cewką kwestja miejsca i tylepozdrawiam
Ralfi75 Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Mam ACE 250 od 2 m-cy i na razie spisuje się w miarę dobrze, faktycznie gdy poziom baterii spadnie do 2 kresek zaczynają się pojawiać fałszywe sygnały, co do niebieskich wczoraj miałem kontrolę drogową i zauważył piszczałę to tylko spytał czy dużo złota znalazłem i od razu dodał że miał kumpla co maluchem jeździł a za wykrywacz dał tyle co zachodni samochód. jak na początek mi pasuje co będzie dalej zobaczymy może uzbieram na lepszy sprzęt.
Cyrograf15 Napisano 15 Sierpień 2009 Napisano 15 Sierpień 2009 Od kilku dni mam takiego i zastanawiam się jaki jest jego realny zasięg. Na razie z moich obserwacji to coś około 15cm może 20cm. Czy to normalny zasięg w kanarku?Wojtek
Brzęczyszczykiewicz Napisano 15 Sierpień 2009 Napisano 15 Sierpień 2009 Między 15 a 20cm to jest różnica 2 klas, więc się zdecyduj :)No i na co ten zasięg i w jakich warunkach?Kanarek ma szansę wyciągnąć z 20 cm sporą monetę w bardzo korzystnych warunkach.
Cyrograf15 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Powiem tak, nic nie kopałem głębiej jak 20cm. Na 20cm trafiałem naprawde spore kawałki metalu, powiedzmy wiadro.Wojtek
Ralfi75 Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 Faktycznie w większości przypadków nie kopie się ACE głębiej niż na sztych łopatki jednak ostatni się łopatka schowała się cała ok 50cm ale pod spodem było ze 2 setki od ppszy i do tego pełna oliwiarka
tyfus Napisano 16 Sierpień 2009 Napisano 16 Sierpień 2009 pozwolę się nie zgodzić z opinią kolegi >Cyrograf15<ponieważ taką miskę - a właściwie to, co po niej zostało - wykopałem .....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.