PATRON Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 bardzo poproszę o zdjęcie tej usoli z bagateli" od gory i w innym ujęciu , mżoe się uda jeszcze bicia???PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 Takowa skorodowana to już nie roń" a zabytek archeologiczny".Wg teorii bytów byt który utracił częściowo poznawalność.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 26 Lipiec 2009 Share Napisano 26 Lipiec 2009 pik może Ty to widzisz jako broń ja np. widzę to jako kawałek naszej historii i może dla Ciebie taki kawałek historii to złom którego nie warto podnosić z ziemii.Jakby tak myśleli wszyscy to coś mało było by eksponatów w naszych muzeach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 WitamW kwesti ładownicy.Otóż użyłem chyba nieco na wyrost słowa ładownica, był to w zasadzie relikt, który w zaden sposób nie rokował nadziei na konserwację (zresztą nie było wszystkich komór). Naboje były w nią niemalże wrośnięte i saperzy zabrali całość. Potem zrobili wielkie bum.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Busola od górySygnatury są oczywiście widoczne, ale z uwagi na ograniczenia objętościowe, nie jestem w stanie zamieścić dostatecznie dokładnych zdjęć. W każdym razie jest to tzw. busola (w zasadzie kątomierz-busola) typu niemieckiego.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 bardzo dziękuję , ale chyba bardziej pasowało by pojęcie resztki busoli....PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Znalezisko broni z 1939 roku z Pragi (z lipca 2009). Obiekty przed konserwacją.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 następne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 Nawet nie pytam ile było zwykłych" Mauserów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vipiusz Napisano 11 Wrzesień 2009 Share Napisano 11 Wrzesień 2009 W muzeum motoryzacji w Otrębusach koło W-wy, leży pod dachem w stanie idealnym, bez korozji masa Mauserów, jakiś CKM, oraz inna broń, której nawet się nie przyglądałem. Na niektórych kawałki drewna, reszta to tylko zamek, komora, lufa... bilet do muzeum 6zł, szkoda ze te zabytki techniki wojskowej się tak marnują - postaram się podesłać fotkę tego składu. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.