Skocz do zawartości

Na Pradze znaleziono skład broni z czasów wojny

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
pik może Ty to widzisz jako broń ja np. widzę to jako kawałek naszej historii i może dla Ciebie taki kawałek historii to złom którego nie warto podnosić z ziemii.Jakby tak myśleli wszyscy to coś mało było by eksponatów w naszych muzeach

Witam
W kwesti ładownicy.
Otóż użyłem chyba nieco na wyrost słowa ładownica, był to w zasadzie relikt, który w zaden sposób nie rokował nadziei na konserwację (zresztą nie było wszystkich komór). Naboje były w nią niemalże wrośnięte i saperzy zabrali całość. Potem zrobili wielkie bum.

Pozdrawiam

Busola od góry

Sygnatury są oczywiście widoczne, ale z uwagi na ograniczenia objętościowe, nie jestem w stanie zamieścić dostatecznie dokładnych zdjęć. W każdym razie jest to tzw. busola (w zasadzie kątomierz-busola) typu niemieckiego.

pzdr

• 1 month later...
W muzeum motoryzacji w Otrębusach koło W-wy, leży pod dachem w stanie idealnym, bez korozji masa Mauserów, jakiś CKM, oraz inna broń, której nawet się nie przyglądałem. Na niektórych kawałki drewna, reszta to tylko zamek, komora, lufa... bilet do muzeum 6zł, szkoda ze te zabytki techniki wojskowej się tak marnują - postaram się podesłać fotkę tego składu. pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie