Arseon Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 3 brakująca litera to rosyjskie B ( Bateria ?)w drugim wierszu 10 AP. (artyleria) dalej BP. (Brygada)w ostatnim wierszu 2. ( czy to numer żołnierza?) chciałem się upewnić ,proszę o poprawienie jeśli coś nie takpozdro>
abcd Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 http://www.bergenschild.narod.ru/Reconstruction/depot/1912-18/shifr_pogon/shifr12.jpg
Arseon Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 3 brakująca litera to rosyjskie B ( Bateria ?)w drugim wierszu 10 AP. (artyleria) dalej BP. (Brygada)w ostatnim wierszu 2. ( czy to numer żołnierza?) chciałem się upewnić ,proszę o poprawienie jeśli coś nie takpozdro>
danieloff Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Wszystko się zgadza, 3 bateria 10 brygady artylerii, a swoją drogą dobry jesteś w układaniu puzzli:-)
Arseon Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 czy te skrzyżowane armaty (z tyłu mają szpilkę,wąs) były mocowane na naramienniku czy np. na na rogu kołnierza munduru czy płaszcza pozdro>
Arseon Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 dzięki Daniel ćwiczyłem w święta na puzzle siostry a jednak do czegoś się przydałopozdro>
Question
Arseon
3 brakująca litera to rosyjskie B ( Bateria ?)
w drugim wierszu 10 AP. (artyleria) dalej BP. (Brygada)
w ostatnim wierszu 2. ( czy to numer żołnierza?)
chciałem się upewnić ,proszę o poprawienie jeśli coś nie tak
pozdro>
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.