Arseon Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Napisano 9 Lipiec 2009 3 brakująca litera to rosyjskie B ( Bateria ?)w drugim wierszu 10 AP. (artyleria) dalej BP. (Brygada)w ostatnim wierszu 2. ( czy to numer żołnierza?) chciałem się upewnić ,proszę o poprawienie jeśli coś nie takpozdro>
abcd Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 http://www.bergenschild.narod.ru/Reconstruction/depot/1912-18/shifr_pogon/shifr12.jpg
Arseon Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Napisano 9 Lipiec 2009 3 brakująca litera to rosyjskie B ( Bateria ?)w drugim wierszu 10 AP. (artyleria) dalej BP. (Brygada)w ostatnim wierszu 2. ( czy to numer żołnierza?) chciałem się upewnić ,proszę o poprawienie jeśli coś nie takpozdro>
danieloff Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Wszystko się zgadza, 3 bateria 10 brygady artylerii, a swoją drogą dobry jesteś w układaniu puzzli:-)
Arseon Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Napisano 9 Lipiec 2009 czy te skrzyżowane armaty (z tyłu mają szpilkę,wąs) były mocowane na naramienniku czy np. na na rogu kołnierza munduru czy płaszcza pozdro>
Arseon Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Napisano 9 Lipiec 2009 dzięki Daniel ćwiczyłem w święta na puzzle siostry a jednak do czegoś się przydałopozdro>
Pytanie
Arseon
3 brakująca litera to rosyjskie B ( Bateria ?)
w drugim wierszu 10 AP. (artyleria) dalej BP. (Brygada)
w ostatnim wierszu 2. ( czy to numer żołnierza?)
chciałem się upewnić ,proszę o poprawienie jeśli coś nie tak
pozdro>
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.