sqr Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Napisano 8 Lipiec 2009 Witam!proszę o pomoc w ustaleniu wieku i pochodzenia tego naczynia,żadnych sygnatur nie widzę .
Mj Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 Mnie się kojarzy z naczyniem na wodę do płukania tłustych paluchów po wyżerce.
sqr Napisano 10 Lipiec 2009 Autor Napisano 10 Lipiec 2009 Witam!! Mam takie pytanko jeszcze; ile takie coś może być warte???? bo chętnie bym to kupił tylko nie wiem czy nie zapłacę jak za mokre zboże :) pozdrawiam i udanego dnia!
8total4 Napisano 2 Sierpień 2009 Napisano 2 Sierpień 2009 bez sygnatur ciężko ocenić ile toto jest warte..wygląda na plater, w niektórych miejscach przebija się ewidentnie grynszpan, taki jak osadza się na miedzi/mosiądzu..bez sygnatur ani nie wydatujesz ani nikt nie napisze Ci ile to warte..pozdrawiam!
PATRON Napisano 8 Lipiec 2009 Napisano 8 Lipiec 2009 o ile dobrze łapię wymiar w odniesieniu do paluchów to jest tochyba mała żardinierka, ale srebrne to to jest chyba tylko z koloru, bo jak dla mnie to plater i to dosyć cienki ( z cienkiej blaszki) w/g mnie jakieś lata 20/30 , ale nie wykluczone że tuż po wojenne, wzór dosyć popularny po wojnie ..PATRON
sqr Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Napisano 8 Lipiec 2009 Witam!proszę o pomoc w ustaleniu wieku i pochodzenia tego naczynia,żadnych sygnatur nie widzę .
Pytanie
sqr
Witam!
proszę o pomoc w ustaleniu wieku i pochodzenia tego naczynia,żadnych sygnatur nie widzę .
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.