marecki. Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 hmmm TKS'ów w końcu nie było tak dużo na wyposazeniu armii w 1939 r , hmmm a jakby spróbował opracować taką mapę miejscowosci jak one się poruszały w pamiętnym wrzesniu hmmm ?
acer Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Może w końcu najwyższa pora na ujawnienie kulis rekonstrukcji TK-S?"Fakt, te kulisy" mogłyby być sporym zaskoczeniem w kwestii co i skąd rzeczywiście wyszło" ....złomu w ziemi jak kamieni
jazlowiak Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 Ja mam dwa ogniwa od TK-S oczekuję poważnych propozycji:-)
marecki. Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 a co się dzieje z tym TKS;em co go w tamtym roku z rzeki wyłowili ?
Cronos Napisano 9 Lipiec 2009 Napisano 9 Lipiec 2009 złomu w ziemi jak kamienie" Acer są i kamieniołomy, ale kopaczy brak, a chodzi o to żeby zwykli chlebożercy coś wiedzieli i pooglądali :P
marecki. Napisano 13 Lipiec 2009 Napisano 13 Lipiec 2009 może ktoś przybliży kulisy tego wydobycia z rzeki , skoro akcja była legal to chyba można o tym napisać ?
panzerhrabia Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Napisano 14 Lipiec 2009 WitamTrochę czasu mineło już... i mam pytanie czy ktokolwiek coś słyszał na ten temat ? czy tylko do mnie dotrała taka informacja?Pozdrawiam
Artur B. Napisano 15 Lipiec 2009 Napisano 15 Lipiec 2009 do nas ta informacja o wykopku trafiła na początku lipca i do dziś nic więcej nie wiadomo mimo iż puściliśmy wici wśród znajomych ...pozdrawiam
toratoratora Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 WitamKtoś słyszał lub oglądał ył nie mineło" odcinek poszukiwaniu zakopanych TKS w okolicach Włodawy. I poszła plota - gdzieś pod zamościem wykopali , wywieźli w głąb kraju. Ech ludzka wyobraźnia... podobno pod Smoleńskiem wykopano cały batalion Tygrysów z załogami gotowymi do akcji , niemcy ich ukryli podczas odwrotu i zapomnieli powiadowić ze wojna się skończyła....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.