Partyzant Kampinosu Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 WitamCo to za bagnet na 1 zdjęciu(obok zwykły bajo od mausera)? podejrzewam ze to mannlicher, oraz co to za czapa podobna trochę do maciejówki ale kolor nie ten więc wydaje mi się ze to jakaś gospodarska. z góry dziękiPZDR
Partyzant Kampinosu Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 WitamCo to za bagnet na 1 zdjęciu(obok zwykły bajo od mausera)? podejrzewam ze to mannlicher, oraz co to za czapa podobna trochę do maciejówki ale kolor nie ten więc wydaje mi się ze to jakaś gospodarska. z góry dziękiPZDR
Partyzant Kampinosu Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 zdjęcie sie nie zaladowalo:)PZDR
SaperDębica Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Kolego jest to chyba Manlicher podoficerski ale pewny nie jestem Pozdr
pomsee Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Czapeczka furmana/włościanina polskiego.Obecnie rzadko używana. Wyparła ją bejsbolówka.Także nakrycie głowy w stroju ludowym mężczyzn z regionu łęczyckiego.
pomsee Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Mężczyzna w stroju ludowym łęczyckim. Zwróć uwagę co ma na głowie.
huk 100 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 a mnie wychodzi że to Manliche-Carcano ze zerżniętym jelcem i głowinom - bo podoficer powinien mieć miejsce na oczko do rzemienia - a M-88 i M-95 z lewej strony nie mają przycisku do blokady -ale pewny nie jestem :):) -pozdro
Question
Partyzant Kampinosu
Witam
Co to za bagnet na 1 zdjęciu(obok zwykły bajo od mausera)? podejrzewam ze to mannlicher, oraz co to za czapa podobna trochę do maciejówki ale kolor nie ten więc wydaje mi się ze to jakaś gospodarska. z góry dzięki
PZDR
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.