Partyzant Kampinosu Napisano 28 Czerwiec 2009 Autor Napisano 28 Czerwiec 2009 WitamCo to za bagnet na 1 zdjęciu(obok zwykły bajo od mausera)? podejrzewam ze to mannlicher, oraz co to za czapa podobna trochę do maciejówki ale kolor nie ten więc wydaje mi się ze to jakaś gospodarska. z góry dziękiPZDR
Partyzant Kampinosu Napisano 28 Czerwiec 2009 Autor Napisano 28 Czerwiec 2009 WitamCo to za bagnet na 1 zdjęciu(obok zwykły bajo od mausera)? podejrzewam ze to mannlicher, oraz co to za czapa podobna trochę do maciejówki ale kolor nie ten więc wydaje mi się ze to jakaś gospodarska. z góry dziękiPZDR
Partyzant Kampinosu Napisano 28 Czerwiec 2009 Autor Napisano 28 Czerwiec 2009 zdjęcie sie nie zaladowalo:)PZDR
SaperDębica Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 Kolego jest to chyba Manlicher podoficerski ale pewny nie jestem Pozdr
pomsee Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 Czapeczka furmana/włościanina polskiego.Obecnie rzadko używana. Wyparła ją bejsbolówka.Także nakrycie głowy w stroju ludowym mężczyzn z regionu łęczyckiego.
pomsee Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 Mężczyzna w stroju ludowym łęczyckim. Zwróć uwagę co ma na głowie.
acer Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 Zwróć uwagę co ma na głowie Leninówkę " :)))
huk 100 Napisano 28 Czerwiec 2009 Napisano 28 Czerwiec 2009 a mnie wychodzi że to Manliche-Carcano ze zerżniętym jelcem i głowinom - bo podoficer powinien mieć miejsce na oczko do rzemienia - a M-88 i M-95 z lewej strony nie mają przycisku do blokady -ale pewny nie jestem :):) -pozdro
Pytanie
Partyzant Kampinosu
Witam
Co to za bagnet na 1 zdjęciu(obok zwykły bajo od mausera)? podejrzewam ze to mannlicher, oraz co to za czapa podobna trochę do maciejówki ale kolor nie ten więc wydaje mi się ze to jakaś gospodarska. z góry dzięki
PZDR
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.