Skocz do zawartości

Za całe 5 zeta i nie tylko cz.7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 213
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Daro76 normalnie mnie rozwaliłeś :):) gratuluje - widać że na zewnątrz karoseria kompletna -atakuj gościa daj zbliżenie znaczka -pozdro
Napisano
Na moje oko to Tatra 75, dość ciekawe autko, chyba nie wyprodukowano ich wiele ale tu mogę się mylić. Ja mam Tatrę 87. Powodzenia w negocjacjach z właścicielem, stan wcale nie wygląda na zły.
Napisano
Wybieram się tam w niedziele, autko stoi w chaszczach za moją działka znalazłem je przypadkiem myśle ze z chłopem sie dogadam jak by nie było sasiadami kiedyś bedziemy. Znaczka nie było. Pozdro.
Napisano
Daro, życzę Ci sukcesu w negocjacjach z sąsiadem.
Dziadek na początku lat 30 XX W otworzyl zaklad który naprawial takie samochody.Istnieje do dzisiaj.
Szkoda,że po drodze zapomnieliśmy o takich rodzynkach.
Pozostaly tylko zdjęcia.
Pozdrawiam.
Napisano
To jest Tatra 57A. Proste w obsłudze autko i łatwe w remoncie. Karoserię można zdjąć w całości i zająć się remontem podwozia, silnika (czterocylindrowy bokser chłodzony powietrzem-odpadają całe wodociągi") i napędu. Ten model był produkowany też jako Tatra-Kubelwagen dla wojska oraz był dawcą licencji na produkowanego w Szczecinie (Stettin wówczas) Stoewer'a Greif Junior.

Powodzenia w negocjacjach.

C.
Napisano

Catadero ma rację, to 57A, a nie 75. Daro - nie zniechęcaj się stanem, looknij na frędzla" jakiego ostatnio kupiłem. Nie dość, że wydmuszka oskubana ze wszystkiego to jeszcze zgniły totalnie. Ale... to egzemplarz z pierwszej setki, jeden z najstarszych, jakie dotrwały do naszych czasów. Szukam części, żeby skompletować.
A popytaj sąsiada, może jeszcze co ma. Albo jakieś części? Jak kupowałem swoją Tatrę to facet ze stodoły wyciągnął jeszcze tyle gratów, że załadowałem VW Transportera pod sufit.

Napisano
Kopijnik, pierwsze słyszę o Mikrusie aluminiowym, możesz coś bliżej napisać? Według mojej wiedzy takich nie było, bardzo to ciekawe, jeśli istnieje aluminiowe nadwozie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie