Skocz do zawartości

Jakiego wybrac PI

okrezna5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pulsar ma na pewno większy zasięg od Jabla, ale nic poza tym. Może doskładaj ze dwie stówki i kup tego nowego Nowaka? V1 za niecałe 500zł chyba... Do 300zł faktycznie tylko pulsar zostaje.
Napisano
okrezna5 nie wiem na którego PI się zdecydujesz ostatecznie , ale pamietaj że sa to urządzenia prądożerne i raczej wybierz coś zasilanego akumulatorkami .
Druga sprawa to wielkość sądy , jeśli chcesz mieć sprzęt głębszy od wykrywaczy których używałeś do tej pory to myślę że sąda fi.30cm. to minimum . Dobra będzie napewno fi.40cm .Kiedyś widziałem w akcji samoróbkę z sądą 50cm , brało to naprawdę głeboko a przy tym dosyć szeroko no ale z czymś takim nie wszędzie wejdziesz .
Pozdrawiam
Napisano
666CZACHA666 -Napisał---''za 20 zł wiecej masz protona głbszy od jabla i pulsara i nawet jakąś dyskryminacje ma''
Proton ma dyskryminację ??? Raczej nie ma !!!
Człowiek chce się czegoś dowiedzieć i dostaje błędne i niesprawdzone informacje !!! Ciekawy jestem, ile osób, które polecają te wykrywacze miały z nimi kontakt i możliwość porównania.Udzielane tu niektóre rady są oparte na zasłyszanych opiniach i opisach aukcji z wykrywkami.Niektórzy , opisując zasięg wykrywacza , zawyżają jego parametry.(jabel z cewką 30 cm o zasięgu 2 metry to BAJKA !!)
Ja konstruuję Jable i KRETY i mogę powiedzieć z całą pewnością, że dobrze wykonany jabel ma takie same zasięgi jak Kret.
Napisano
ja też posiadam kreta z cewką 30 cm i ostatnio na wypadzie trafiła mi się na leśnej drodze 5 groszy polskie szkoda że współczesne ale cieszyłem się jak murzyn bateryjką cały las mię słyszał no ale z 10 metrów dalej nie było tak wesoło na 40cm wyszła mina talerzowa z2 wojny naprawdę się przestraszyłem Tag że kolego okrezna5 wykrywacze typu PI raczej nie posiada dyskrymi więc zanim coś znajdziesz okopiesz się ale co się nie robi dla przygody dla mnie pulsar czy jabel czy kret to jedno i to samo praktycznie ta sama zasada działania tylko cewkę odpowiednia zapodać pozdrawiam kopacz10
Napisano
tak jak pisałem wcześniej kup trapera z 2 cewkami wielką i małą. sprzęt posiada akumulator więc nie musisz się martwić o baterie.jest on też bardzo prosty w ustawieniach a często potrafi zaskoczyć zasięgiem.
Napisano
TRAPERA kupisz jak dopłacisz 200 zł. :))) To może lepiej niech ''okrezna5'' dołoży 21.200zł i bedzie miał LORENZA.To oczywiście sarkazm.
Niektórym użytkownikom polecam naukę czytania ze zrozumieniem !!! 300 zł to nie to samo co 550zł
Napisano
wcześniej pisałem już że używkę można znaleźć za 300zł. ta nauka czytania ze zrozumieniem też by się nie którym przydała

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie