latający holender Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Bozia z dwoma uszkami"pochodzi z różańca.Było trzecie uszko u dołu,ułamane.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 adek taka samą ikonę znalazłem również na terenie bitwy napoleońskiej także bez wątpienia carska z epoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 A Arseonowi koło ikonki wyszły dwa carskie pułkowce, dlatego sprawdziłbym wz. czy nie z epoki. Arseon, wrzuć dokładne fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 zaczep pruski wyszedl z I wojny, wiec różnie z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 Z ostatnich dni pierdółki. Ta klamerka kobieca śliczna. To po prawej na dole, kawałek naczynia, starawo wygląda...;) Jakieś wieczko z numerkiem od dołu, ułamany klucz...I znowu Adek powie, że kapsle i śmieci wrzucam na watek;) Co ja poradzę jak mnie wszystko cieszy. W następnym poście druga część. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 Na uwagę zasługują dwa guziki. Zwłaszcza Mincheimera Juniora pułkowy, czwórka (dam na ID) i carski, ze względu na nietypowe chyba wz. bo on jest z cyny chyba. I piękny stan.Oczywiście czwórkę pułkowa trafił mój kolega, który szedł tam, gdzie ja już pasami zrobiłem... jak widać lipnie zrobiłem:) A że kumpel guzików nie zbiera i ma dobre serce to mi z miejsca dał w prezencie. Dzięki M. jak to czytasz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 ładne fanty, Wyro nie wiesz co to za guzik w lewym górnym rogu ? dzisiaj wykopałem identyczny :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Guzik wojskowy, brytyjski, popularny. Kolega mówił mi, że UNRA, ale mi się wydawało, ze IWŚ. Teraz nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 ok, dzięki i Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 dzis wyszlo troche klepaków, ale ten najfajniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 z tego co sie orientuje to chyba caryca katarzyna, jaki nominał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 oj wydaje mi sie ze 5 jest duzo wieksza, obstawiam na 1 lub 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 To 2 kopiejki,1 kopiejkówki z tego typu rysunkiem zaczęto bic dopiero od 1763,a inicjały należą do carycy Elżbiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 2h na moim ulubionym lokalnym poletku i urodzaj. Monetki, kawałek wstęgi nagrodowej, francuska tabliczka, kapsel z koroną... Idą zaraz wykopki na ID:) A na niedzielę mam oficjalne pozwolenie od żony i z Arseonem dajemy, ech - to lubię:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 ćwierćzłotek stasia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 17 Sierpień 2009 Share Napisano 17 Sierpień 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2009 od carskiego czako (czasy N") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2009 taki sobie wypadzik miejsce bitwy N" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2009 łyżeczka srebrna jak przed chwilą zgubiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2009 grenadier nie wiem chyba carski ale był w centrum pozycji francuskichpozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 22 Sierpień 2009 Share Napisano 22 Sierpień 2009 Ale Ty uparty jesteś na ten carski, a mówiłem przez telefon, że polski grenadier... :)A u mnie przez ostatnie dni dużo wszelkich popularesów i nic nadzwyczajnego. Nie wrzucam masówki, bo nie ma rodzynka. Takie sympatyczne zdjątko kilku ozdóbek i krzyżyków daję:) Ten połamany mnie najbardziej ciekawi, bo z miejsca związanego z Powstaniem Listopadowym.Ale jak na tyle kradzionych minut czasowi to ostatnio nic mi nie wychodzi:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 Zanim Adek wrzuci moc pięknym skarbów z weekendu daję zdjęcie wczorajszego motyla-wykopka na szyi mojej żony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2009 dziś w niemieckim okopie ,czy oni nie przesadzali z tą schludnością w ogniu walk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 moje z przedłuzonego weekendu.Pewne pole przy stodole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 25 Sierpień 2009 Share Napisano 25 Sierpień 2009 pieczątki, jedna zydowska karczma, druga wsi źrenica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.