Arseon Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Witamy serdecznie, w związku z tym że nasz poprzedni wątek stał się długawy a poza tym dołączył do nas 3 muszkieter don Wyro dopełniając idealnie nasz team, więc zakładamy nowy gdzie będziemy starać się Was nie zanudzać i pokazywać to co ciekawsze .DARZ DÓŁ !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 http://www.odkrywca.pl/adek-arseon-sezon-2009,649560.html#649560link do starego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 prosimy też uprzejmie o nie dołączanie się do starego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 pomysleliśmy że z uwagi na kontynuacje dla przypomienia każdy z nas wrzuci po jednym zdjęciu z poprzedniego wątku ze zbiorem perełek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 ciekawsze znajdki ze starego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 adek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Gratuluję powstania nowego wątku i nowego teamu! Będę Wasz wątek regularnie odwiedzał, za piękne znaleziska chwalił i podziwiał! Bądźcie... tak jak Bolek i Lolek Tytus Romek i Atomek Dzieci z Bullerbyn Tomek na tropach Yeti Tak jak król Maciuś pierwszy Asterix i Obelix Jak załoga G McGywer i Pipi Pozdrawiam borsuczo!:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Don Wyro też wrzuca swoje poprzednie najfajniejsze znajdki i ruszamy:)Ja z kolei zamykam moje Wyro Wykopken (http://odkrywca.pl/wyro-wykopken,653365.html#653365) i dołączam się do Arseona i Adka w tym watką.Było nas trzech, w każdym z nas inna krew, ale jeden przyświecał nam cel..." :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ms Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Jak punkt G - szczytujcie często i długo ku chwale tego wątku :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 ubiegły weekend był dla 3 muszkieterów wyjątkowy każdy trafił coś z najwyższej półki w naszej wykopkowej hierarchi,to był idealny moment do odświeżenia wątku razem z WyroW sobotę wyskoczył mi na dzień dobry krzyż opołczeniapodobno populares ale mój wymarzony i wychodzony , a teraz już nie tak łatwo go trafić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 z tyłu komplet wąsów co cieszy bo też nie zawsze wychodzi z nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 na dolnym ramieniu wąs z tylnej strony przebił się na wylot w miejscu pierwszej litery O" zasłaniając ją , świadzcy to o kruchości materiału wykonania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 2 min potem taki inwalida się trafił , dostał pługiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 najpierw radość i za chwilę żal że taki biedak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 To prawda, te krzyżyki są dość kruche, większość prób ich prostowania zazwyczaj kończy się ułamaniem ramion, często też trafiają się niekompletne. Taki kompletny, niepogięty krzyżyk opołczenia, w dodatku z kompletem zaczepów to obecnie już nieczęste trafienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 a potem jeszcze takie szczypce do cukru fruzińskiego( na dole foty) pewnie z poczatku XX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 także dzień był udany , teraz niech chłopaki wrzucą liczne z weekendupozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 z weekendu: 1 kompania 86-go wilmandstradskiego pułku piechoty i guzior gwardia carska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 I moje z ostatniego tygodnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 No mi nie wyszło nic szczególnego, ale byłem z siostrzeńcem na jednej z moich miejscówek i jemu wyszło pomiędzy moimi dołkami:)A, mam. http://www.ggn.pl/aukcja31/31_mini/472.jpgMedal 1864 Aleksander II - „Na pamiątkę urządzeniaWłościan”, medal wybity 2.03.1964 na pamiątkęuwłaszczenia chłopów. Sygn. na Av I. Koзинъ P,Rv. Соч. Пименовъ, P. Чукмасовъ. H.Cz.6757,Racz.-, Sn. Ø 36,3 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 I Aleksander II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 Wypad na carskie koszary i pole w starej wsi. Godziny łażenia (a żona mnie teraz będzie mocniej limitować, więc wykorzystane na maksa) i niestety mało pod cewką. Na uwagę zasługuje kawałek dużego prawosławnego krzyża z napisami cyrylicą z przodu i z tyłu. Niestety to 1/4 całości...Poza tym pierwszy raz wyszedł mi guzik żelazny czy jakiś taki... Coś tam na nim jest. Jakby kotwica...Kawałek pudełeczka z inicjałami FN.I tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 Krzyż z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 Z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 Guziorek rdzawy, ale mnie ciekawi:) Żelazne podobno sowieckie były... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.