Skocz do zawartości

Adek part. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witamy serdecznie, w związku z tym że nasz poprzedni wątek stał się długawy a poza tym dołączył do nas 3 muszkieter don Wyro dopełniając idealnie nasz team, więc zakładamy nowy gdzie będziemy starać się Was nie zanudzać i pokazywać to co ciekawsze .
DARZ DÓŁ !!!
  • Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
pomysleliśmy że z uwagi na kontynuacje dla przypomienia każdy z nas wrzuci po jednym zdjęciu z poprzedniego wątku ze zbiorem perełek
Napisano
Gratuluję powstania nowego wątku i nowego teamu! Będę Wasz wątek regularnie odwiedzał, za piękne znaleziska chwalił i podziwiał!
Bądźcie... tak jak Bolek i Lolek
Tytus Romek i Atomek
Dzieci z Bullerbyn
Tomek na tropach Yeti
Tak jak król Maciuś pierwszy
Asterix i Obelix
Jak załoga G
McGywer i Pipi

Pozdrawiam borsuczo!:-)
Napisano

Don Wyro też wrzuca swoje poprzednie najfajniejsze znajdki i ruszamy:)

Ja z kolei zamykam moje Wyro Wykopken (http://odkrywca.pl/wyro-wykopken,653365.html#653365) i dołączam się do Arseona i Adka w tym watką.

Było nas trzech, w każdym z nas inna krew, ale jeden przyświecał nam cel..." :)

Napisano

ubiegły weekend był dla 3 muszkieterów wyjątkowy każdy trafił coś z najwyższej półki w naszej wykopkowej hierarchi,
to był idealny moment do odświeżenia wątku razem z Wyro
W sobotę wyskoczył mi na dzień dobry krzyż opołczenia
podobno populares ale mój wymarzony i wychodzony , a teraz już nie tak łatwo go trafić.

Napisano

na dolnym ramieniu wąs z tylnej strony przebił się na wylot w miejscu pierwszej litery O" zasłaniając ją , świadzcy to o kruchości materiału wykonania

Napisano
To prawda, te krzyżyki są dość kruche, większość prób ich prostowania zazwyczaj kończy się ułamaniem ramion, często też trafiają się niekompletne. Taki kompletny, niepogięty krzyżyk opołczenia, w dodatku z kompletem zaczepów to obecnie już nieczęste trafienie.
Napisano

No mi nie wyszło nic szczególnego, ale byłem z siostrzeńcem na jednej z moich miejscówek i jemu wyszło pomiędzy moimi dołkami:)

A, mam. http://www.ggn.pl/aukcja31/31_mini/472.jpg

Medal 1864 Aleksander II - „Na pamiątkę urządzenia
Włościan”, medal wybity 2.03.1964 na pamiątkę
uwłaszczenia chłopów. Sygn. na Av I. Koзинъ P,
Rv. Соч. Пименовъ, P. Чукмасовъ. H.Cz.6757,
Racz.-, Sn. Ø 36,3 mm

Napisano

Wypad na carskie koszary i pole w starej wsi. Godziny łażenia (a żona mnie teraz będzie mocniej limitować, więc wykorzystane na maksa) i niestety mało pod cewką. Na uwagę zasługuje kawałek dużego prawosławnego krzyża z napisami cyrylicą z przodu i z tyłu. Niestety to 1/4 całości...

Poza tym pierwszy raz wyszedł mi guzik żelazny czy jakiś taki... Coś tam na nim jest. Jakby kotwica...

Kawałek pudełeczka z inicjałami FN.

I tyle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie