Skocz do zawartości

Adek part. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witamy serdecznie, w związku z tym że nasz poprzedni wątek stał się długawy a poza tym dołączył do nas 3 muszkieter don Wyro dopełniając idealnie nasz team, więc zakładamy nowy gdzie będziemy starać się Was nie zanudzać i pokazywać to co ciekawsze .
DARZ DÓŁ !!!

• Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gratuluję powstania nowego wątku i nowego teamu! Będę Wasz wątek regularnie odwiedzał, za piękne znaleziska chwalił i podziwiał!
Bądźcie... tak jak Bolek i Lolek
Tytus Romek i Atomek
Dzieci z Bullerbyn
Tomek na tropach Yeti
Tak jak król Maciuś pierwszy
Asterix i Obelix
Jak załoga G
McGywer i Pipi

Pozdrawiam borsuczo!:-)

Don Wyro też wrzuca swoje poprzednie najfajniejsze znajdki i ruszamy:)

Ja z kolei zamykam moje Wyro Wykopken (http://odkrywca.pl/wyro-wykopken,653365.html#653365) i dołączam się do Arseona i Adka w tym watką.

Było nas trzech, w każdym z nas inna krew, ale jeden przyświecał nam cel..." :)

ubiegły weekend był dla 3 muszkieterów wyjątkowy każdy trafił coś z najwyższej półki w naszej wykopkowej hierarchi,
to był idealny moment do odświeżenia wątku razem z Wyro
W sobotę wyskoczył mi na dzień dobry krzyż opołczenia
podobno populares ale mój wymarzony i wychodzony , a teraz już nie tak łatwo go trafić.

To prawda, te krzyżyki są dość kruche, większość prób ich prostowania zazwyczaj kończy się ułamaniem ramion, często też trafiają się niekompletne. Taki kompletny, niepogięty krzyżyk opołczenia, w dodatku z kompletem zaczepów to obecnie już nieczęste trafienie.

No mi nie wyszło nic szczególnego, ale byłem z siostrzeńcem na jednej z moich miejscówek i jemu wyszło pomiędzy moimi dołkami:)

A, mam. http://www.ggn.pl/aukcja31/31_mini/472.jpg

Medal 1864 Aleksander II - „Na pamiątkę urządzenia
Włościan”, medal wybity 2.03.1964 na pamiątkę
uwłaszczenia chłopów. Sygn. na Av I. Koзинъ P,
Rv. Соч. Пименовъ, P. Чукмасовъ. H.Cz.6757,
Racz.-, Sn. Ø 36,3 mm

Wypad na carskie koszary i pole w starej wsi. Godziny łażenia (a żona mnie teraz będzie mocniej limitować, więc wykorzystane na maksa) i niestety mało pod cewką. Na uwagę zasługuje kawałek dużego prawosławnego krzyża z napisami cyrylicą z przodu i z tyłu. Niestety to 1/4 całości...

Poza tym pierwszy raz wyszedł mi guzik żelazny czy jakiś taki... Coś tam na nim jest. Jakby kotwica...

Kawałek pudełeczka z inicjałami FN.

I tyle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie