Skocz do zawartości

Jak usunac stara pieczatke?

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam ksiazke, ktora kupilem na wyprzedazy w bibliotece - posiada ona wspaniala zielona pieczatke - teraz juz nikomu nie potrzebna :) W jaki sposob da sie cos takiego uczynic? Ksiazka z lat 40 i pieczatka tez z tego okresu - zielona...
Napisano
Nie wiem gdzie ta pieczątka jest wybita, ale chłopaki w średniej" ścierali skasowane bilety autobusowe papierem 1500 i schodziło :)

Wyprać nie wyprasz...
Napisano
stara książka, stara pieczątka... niezły fant na półkę. Ja bym tej pieczątki w ogóle nie ruszał, bo po co? Szkoda niszczyć. Gdy za parę lat książki biblioteczne będą miały jakieś blaszki, jak w empiku przypomnisz sobie, że masz książkę z lat czterdziestych, która miała kiedyś starą pieczątkę... ;)

Może trochę przekombinowałem z tymi blaszkami i tego typu bzdurami, ale po prostu żal pieczątki.
Napisano
Jeżeli już chcesz usunąć odcisk pieczątki, to można użyć amoniaku lub zwykłego rozpuszczalnika, nasączany lekko wacik i przecieramy delikatnie kilka razy. Niestety zawsze pozostają jakieś przebarwienia. Pracowałem kilkanaście lat temu w pieczątkach, tyle ich się zrobiło że ciągle pamiętam kroje pisma i stopnie...ech. Szkoda tego usuwać, zawsze pieczątka daje swoisty urok książce... :)) Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie