woytas Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Mam ksiazke, ktora kupilem na wyprzedazy w bibliotece - posiada ona wspaniala zielona pieczatke - teraz juz nikomu nie potrzebna :) W jaki sposob da sie cos takiego uczynic? Ksiazka z lat 40 i pieczatka tez z tego okresu - zielona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Nie wiem gdzie ta pieczątka jest wybita, ale chłopaki w średniej" ścierali skasowane bilety autobusowe papierem 1500 i schodziło :)Wyprać nie wyprasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 stara książka, stara pieczątka... niezły fant na półkę. Ja bym tej pieczątki w ogóle nie ruszał, bo po co? Szkoda niszczyć. Gdy za parę lat książki biblioteczne będą miały jakieś blaszki, jak w empiku przypomnisz sobie, że masz książkę z lat czterdziestych, która miała kiedyś starą pieczątkę... ;)Może trochę przekombinowałem z tymi blaszkami i tego typu bzdurami, ale po prostu żal pieczątki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 kolega dobrze mówi szkoda ścierać takiej pieczątki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 W-popieram przedmówców-przynajmniej wiesz jaką książka ma historię", po latach jak zajrzysz to będziesz szczęśliwy że nie usunąłeś stempla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikael68 Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Jeżeli już chcesz usunąć odcisk pieczątki, to można użyć amoniaku lub zwykłego rozpuszczalnika, nasączany lekko wacik i przecieramy delikatnie kilka razy. Niestety zawsze pozostają jakieś przebarwienia. Pracowałem kilkanaście lat temu w pieczątkach, tyle ich się zrobiło że ciągle pamiętam kroje pisma i stopnie...ech. Szkoda tego usuwać, zawsze pieczątka daje swoisty urok książce... :)) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2009 koledzy mnie przekonali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.