butchcassiddy Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 Serwus Kamraci. Ziemia dała nieśmiertelnik jeniecki. Stalag IIA, nr jeńca to: 96098 lub 86098 (nie mogę odczytać dokładnie pierwszej cyfry). Czy można jakoś ustalić nazwiska tych delikwentów? Pozdrawiam. Butch.
butchcassiddy Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Napisano 20 Czerwiec 2009 Serwus Kamraci. Ziemia dała nieśmiertelnik jeniecki. Stalag IIA, nr jeńca to: 96098 lub 86098 (nie mogę odczytać dokładnie pierwszej cyfry). Czy można jakoś ustalić nazwiska tych delikwentów? Pozdrawiam. Butch.
Uboot1974 Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 A, to bardzo przepraszam - jak w pierwszym to OK.
butchcassiddy Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Napisano 22 Czerwiec 2009 Wg Słownika wyrazów obcych i trudnych" Anrzeja Markowskiego i Radosława Pawelca słowo delikwent" ma dwa znaczenia. Jest to albo osoba znajdująca się w nieprzyjemnej sytuacji lub też przestępca oczekujący na wykonanie wyroku. Ja użyłem go w pierwszym znaczeniu. Pozdrawiam. Butch.
Pytanie
butchcassiddy
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.