Skocz do zawartości

PROxima,sygnał wiodący

krzycho1708

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przy okazji dyskusji o proximie mam pytanie czy ktoś demontował już plastikowe nakrętki łączące poszczególne elementy stelarza.
W moim przypadku dostał się tam piasek i mam problem z odkręcaniem przy rozkładaniu
Napisano
kolego rozkrecalem wiele razy, a czesto chodzilem po plazy. Zawsze kladlem szmatke na plastikowe nakretki i leciutko żabeczka, ale z wyczuciem, chociaz nieraz udawalo mi sie odkrecic reka.
powidzenia
Napisano
kolego rozkrecalem wiele razy, a czesto chodzilem po plazy. Zawsze kladlem szmatke na plastikowe nakretki i leciutko żabeczka, ale z wyczuciem, chociaz nieraz udawalo mi sie odkrecic reka.
powodzenia
Napisano
Z rozkręcaniem to nie problem troche siły i daje rade ale idzie mi o piasek który zalega w złączu i działa jak papier ścierny przypuszczam że po pewnym czasie pojawią się luzy a tego wole uniknąć.
Dlatego pytam jak zdemontować tą złączke celem wyczyszczenia
Napisano
kolego jezeli naprawde przeszkadza ci sygnał wiodący mozesz go zmniejszyc do poziomu niesłyszlnego, co do Twego pytania Cowboju z piekła na mixie sygnal jest niesłyszalny
pozdrawiam
Napisano
albertus32 na mixie jest sygnał wiodący z toru statycznego i można go dowolnie ustawiać tak żeby był słyszalny lub nie , co zresztą napisano w instrukcji .
Napisano
tak masz racje, chodziło mi tylko ze podczas machania sonda wiadącego nie słychać,chyba ze cos namierzy. Jednakże gdyby go nawet było- zawsze mozna go wyciszyc, podobno jak w dynamice
pozdrawiam
Napisano
na statyku przy ustawieniu 116 nie słychac juz sygnału
na dynamiku przy nastawieniu 108 równiez nie słychac
przeciez to tylko kwestia ustawienia, jesli ktos nie lubi mozna go wyciszyc, mi akurat sygnal nie przeszkadza, a nawet go podkrecam jak chodze na plazy przy mocnym wietrze. Słychac wtedy tylko szum morza i gdy nic sie nie znajduje, czasami mialem wrazenie ,z e detektorek nie działa..
pozdrawiam
Napisano
Witam !

Zrobione. PROximy produkowane od teraz będą oznaczane jako ver. 2.0 i będą miały możliwość włączenia ściszania sygnału wiodącego przy wykryciu obiektów odrzuconych przez dyskryminację.

pozdrawiam RUTUS
Napisano
Do kol akcej"

Rozkładasz wykrywacz i spłukujesz nakrętkę bieżącą wodą co chwilę zakręcasz i odkręcasz tak aby uwolnić zalegający piasek.Płuczesz tak długo aż poczujesz ze nakrętki pracują luźno,wycierasz a wodę która pozostała wewnątrz usuwasz sprężonym powietrzem. No i gra muzyka :):)
Napisano
witam!! Mam pytanie do użytkowników Proximy,czy wykrywacz wydaję wam czasem sygnały jak go położycie na ziemie,chodzi o bzbudzanie.występuje to na czułości maximum.Czy to normalka, czy też coś się popsuło? pozdrawiam!! :)
Napisano
Witam przepraszam że troszeczke nie w wątek
mam pytanie posiadam proxime od kilku miesięcy moim zdaniem brdzo dobry sprzęt w tej cenie jednakże chciałbym się dowiedzieć od użytkowników lub też od producenta jednej kwesti otóż gdy chodze na dynamiku dyskryminacje ustawiam na -35 czasami wykrywacz nie dyskryminuje mi metali do tej wartości dlaczego tak się dzieje ? Dziękuje pozdrawiam
Napisano
mam takie pytanie.
ponieważ nie śledzę wątku więc nie wiem czy było.
moja proxima ma takie chwile że w jednym miejscu cicho piszczy, na wyświetlaczu pokazuje super kolor.kolega f4 nic nie widzi a ja po szybkim ukopaniu kilku cm sprawdzam dołek i ziemie i nic nie ma.
też tak macie czasem??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie