esterendensen Napisano 26 Wrzesień 2010 Napisano 26 Wrzesień 2010 kol.arci u ns nazywają to orzesznica,ale pomimo faktu,że dosyć często na nią natrafiam,jednak nigdy nie zbierałem.Nie mam pojęcia jak smakuje i czy jest jadalna.
Swiety82 Napisano 26 Wrzesień 2010 Napisano 26 Wrzesień 2010 Kozia broda", pod ochroną. Pyszna jak napisałeś z jajkiem i dość twardawa-naprawdę smaczny grzyb. Oczywiście tak słyszałem... :)
wow Napisano 26 Wrzesień 2010 Napisano 26 Wrzesień 2010 ostatnio jak siedziAlem na 1 wojennych stanowiskach to szedl grzybiarz i mial taka chyba z metrowa;)
szczurek_1979 Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 obwód kapelusza 68-69cmwysokość 32 cmśrednica kapelusza 26 cmwaga 2,28kg :-))
szczurek_1979 Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 nie wiele dzisiaj ale deszcz mnie przegonił :-(
jacho Napisano 30 Wrzesień 2010 Napisano 30 Wrzesień 2010 Dzisiejsza kania. Całkiem ładny egzemplarz, co?
jacho Napisano 30 Wrzesień 2010 Napisano 30 Wrzesień 2010 Nie ma co pokazać :) Trochę smietnika (łuski, peerele) + monetka w skorupce uniemożliwiającej identyfikację. Moczy się.
Gniewkos Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 To i ja pokaże małą część tegorocznych zbiorówczerwone kozaki
Gniewkos Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 Na koniec leśne schabowe:)pozdro dla wszystkich grzybiarzy odkrywców!
tyfus Napisano 1 Październik 2010 Napisano 1 Październik 2010 no to dodam coś od się :)sorry za słabą jakość zdjęć - robione telefonem :))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.