GeneralRemek Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Oooo, tak, marynowane grzybki są super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAGIL Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 tak to przykre w jednej rece lopata w drugiej wykrywka a poletko cale kani nie lubie zgniecionych i zona sie piekli zebym sie zdecydowal po co ide Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 Rydz fota z tamtego roku.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 Też z tamtego roku.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowkaa Napisano 23 Sierpień 2009 Share Napisano 23 Sierpień 2009 i tak bywało.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 26 Sierpień 2009 Share Napisano 26 Sierpień 2009 W moich okolicach ten rok jest na grzyby bardzo słaby, tych grzybów to tak aby Polska nie zginęła xD pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowkaa Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 jak to zwać.grzyb czy grzyby?pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczman Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 A ja zauwazylem takie cudo przy drodze na pniu drzewa scietego wczesniej w tym roku:http://img215.imageshack.us/img215/9732/img0823.jpghttp://img262.imageshack.us/img262/234/img0825m.jpgA szczegolnie zblizenie!http://img75.imageshack.us/img75/936/img0826h.jpgFotki z Wisconsin, USA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Znalezione pod Brzózką.Co to za grzyby?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 I jeszcze taki iałas"pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 wycieczka na mazury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAT_MIH Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Mihura te pierwsze to purchawki, jak są dojrzałe to fajnie strzelają, a ten drugi to jak dla mnie spleśnialec, może podgrzybek zajączek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAT_MIH Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Chociaż nie, te wgłębienie w kapeluszu nie pasuje. Może olszówka ? W każdym bądź razie olszówka niejadalna, a purchawki tylko młode osobniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Ciekawa interpretacja Bracie.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Ten białas to najprawdopodobniej tzw.edka"http://www.grzyby.pl/gatunki/Russula_virescens.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Prawy...i polska sztuka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Ku pokrzepieniu serc grzybiarzyhttp://portalwiedzy.onet.pl/135596,1,1,0,galeria_media.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandolero Napisano 4 Listopad 2009 Share Napisano 4 Listopad 2009 Latająca Trumna- ten siniak" u nas w Borach Tucholskich nazywa się modrak" i jest jadalny. Rośnie w piasku i jest już bardzo rzadki. A ten mutant powyżej z Twojej fotki to u nas nazywa się murchla" i jest bardzo smaczny, chociaż atlasy piszą że jest trujący. Ale to nieprawda, tutaj wszyscy to jedzą i nikt się nigdy nie otruł. Kiedy znalazłeś tego grzyba? Bo murchle rosną na wiosnę, tylko czasem jesienią pojawiają się drugi raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 27 Listopad 2009 Share Napisano 27 Listopad 2009 Ja niestety nie mam fotek grzybów z wykopków ale dodam, ze 2 tygodnie temu znalazłem kilka Czarnych łebków, jeszcze niecały miesiąc temu miałem cała siatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 Z dzisiejszego wypadu.Czy jadalne? - nie próbowałem:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 Fotka 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 Wszystkie są jadalne, z tym że niektóre tylko raz... A po obrzeżach lasów jeszcze sporo kani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandolero Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 Tydzień temu znalazłem krowie munie" (czyli krowie gęby" po kociewsku), one chyba fachowo nazywają się sarniak dachówkowaty". Mają pod spodem miękkie kolce, które trzeba oskrobać. Pyszne i bardzo pachnące, trochę jak jakąś korzenną przyprawą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.