Thomson. Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Mam niemiecki bagnet z ebonitowymi okładkami. Jak je odkręcić?Czy jest jakaś inna metoda oprócz rozwiercania?Drugi problem to, że okładki się kruszą. Wystarczy mocniej je dotknąć paznokciem a pozostaje ślad. jak zahamować ten proces?Dodam, że bagnet to słaby wykop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 o ja nie mogę thomson to na pewno ty każdego bym się spodziewał z prośbą o pomoc ale ciebie nigdy a co do tego nic oprócz rozwiercania nie zostaje wiem bo miałem podobny problem a drewno porządnie wyczyściłem i wsadziłem do impregnatu ale i tak tylko jedna okładka ocalała drugom musiałem sam dorobić X-[. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 17 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Te okładki to ebonitowe są. A takie pytanie zadałem, ponieważ też zawsze rozwiercałem i chciałem się dowiedzieć czy może znacie lepsze metody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Są niektóre materiały, które oklejone taśmą i poddane wierceniu lub przecinaniu nie kruszą się. Nie wiem czy to pomoże przy ebonicie, ale pewnie w jakis sposób rozłoży naprężenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Ebonit zwykle wytrzymuje elektrolize. Może po oczyszczeniu i natłuszczeniu uda się odkręcić.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2009 Ok dzięki za porady...Mam jeszcze jedno pytanko. Okładki zdjąłem, ale jak je teraz zakonserwować,aby dalej się nie kruszyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 20 Czerwiec 2009 Share Napisano 20 Czerwiec 2009 Pokryj lakierem bezbarwnym,chyba inaczej nie da się tego zabezpieczyć przed kruszeniem.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2009 Tak myślałem. Dziękipozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 20 Czerwiec 2009 Share Napisano 20 Czerwiec 2009 Thomson. i jak zdiołeś okładki rozwiercałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 20 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2009 Ta rozwierciłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.