Skocz do zawartości

Tomaszów Lubelski 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Panowie i Panie jak się podobało? Dla mnie bomba naprawdę było warto być i przeżyć tę rekonstrukcje , grupy się napracowały ale widać wysoki kunszt wojenny.pozdrawiam wszystkie grupy .
  • Odpowiedzi 326
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wiem, że jestem upier…wy, ale Panowie ze strony niemieckiej jak widzę nie raczą pamiętać, że w 1939 roku w umundurowaniu WH nie funkcjonowała jeszcze koszula z integralnym kołnierzem (do tego jeszcze szara)…
Wprowadzono ją, jako bardziej praktyczny zamiennik rozwiązania stosowanego do tego czasu (czyli białej koszuli bez kołnierza i Kragenbinde-podkołnierzyka) dopiero w 1941 roku!

Pozdrawiam
Hindus

Napisano
no pan hindus to jest strasznie upierdliwy czepia się wszystkiego

Przecież to tylko rekonstrukcja i chodzi o to żeby pokazać jak to mniej więcej wyglądało a skąd ci ludzie maja wziąć same oryginalny.

Pan to taka Kazimiera Szczuka wśród krytyków literatury

Czepia się wszystkiego
Napisano
wow widzę że stałem się obitą" twarzą rekonstrukcji:) ale ze mnie prosiak:)
Dla wtajemniczonych
...do duppy z tą wojną..."
...druga drużyna! gdzie jest druga drużyna!..."
Napisano
Panie revolt może uraziłem wasze uczucia wstawiając to zdjęcie - jeśli tak to przepraszam

ale dla pocieszenia dobrze wyglądaliście nie było aż tak strasznie

POZDRAWIAM
Napisano
Nie. Hindus ma rację i dobrze, że wytyka" błędy - dzięki temu wszyscy w przyszłości będziemy mogli ich uniknąć, jeśli będziemy tego chcieli... Tak czy inaczej, Wzorowa Krucjata" kol. Hindusa może liczyć na moje wsparcie duchowe i bojowe :P
Napisano
Również podzielam zdanie Hindusa.
Dla wyjaśnienia. To człowiek z mojego Stowarzyszenia. Drugi ma Kragenbinde tylko na zdjęciu akurat nie widać. Kilka błędów udało nam się wychwycić, co zamierzamy jak najszybciej poprawić. Poza tym dwóch ludzi ode mnie biegało w replikach spodni M40. Reszta w szwedach jako zamiennikach M37, doktórych jeszcze niedawno nie było dostępu. Już u Arka z Lublina zamawiamy dla wszystkich M 37 Steingrau, więc na przyszly sezon będzie ok. Konstruktywna i KULTURALNA krytyka Hindusa jest ięc jak najbardziej na miejscu i za nią dziekuję.
Mirek Majkowski
PSRH X D.O.K.
Napisano
hm..zawsze zamiast KRYTYKOWAĆ można zaproponować kulturalnie JAK MA BYĆ - skutek ten sam (osoba która cos robi źle koryguje to) , a odbiór zupełnie inny (motywuje a nie wkurza...) . W każdym razie dla mnie duża róznica jako rekonstruktora (do dzisiaj pamietam Przemka M. z Cytadeli" jak mnie instruuje co mam źle i jak to poprawić a nie opieprza...)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie