Skocz do zawartości
  • 0

szbla wz34

andysam

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ty mash szable z serii A ta szbla jest z serii c jedyna ktura miala orzel. pozatym wedlug documentow ona byla importowana do usa w 1953 dlugo przed powstaniem firmy ktura ty mowisz zrobila kopie
Napisano
Wiesz w jakich latach najwięcej powstało kopi Polskich szabli między wojennych,w latach 60 i 70 była masowa produkcja,na priwa wyślę ci adres imali do gościa który ci stwierdzi oryginalność twojej szabli.
Napisano
nie chcę udawać Bóg wie jakiego fachowca od szabli ale jestem w 99% przekonany że twoja szabla jest współczesną repliką,ale to jest tylko moje zdanie.
Napisano
zgoda masa kopii z lat 60-70 ta dostala sie do stanow w 53. jerzeli kopia to z lat 50ch.Mam szble z serii a,b i druga z c. Pytam czy kopia bo myslalem ze seria b,c miala po numerze znak litera z" w kulku
Napisano
Ciekawa wymiana zdań na -andysam twoja to replika.
kijów twoja trochę widziała wojenki,to fakt.
Ale po czym wnosisz ,że nie była rozkręcana?
pzdr
Napisano
http://odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum23/ss850783_copy.jpg

na tym foto widać wyraźnie że wybicia są lewe.
jest smuga rudu", bardziej do srodka czysta obwoluta, następnie numer zabrudzony w rycie..

takie coś nie powstaje naturalnie.

bicia Ludwikowa, też wyglądają bardzo kiepsko, są chaotyczne, pływają", a litery wyglądają jak wyryte zapałką.

jestem zdania, iż kupiłeś kopię.
pozdro!
Napisano
moim zdaniem pierwsza ludwikówka jest O.K . Kijów twoja ludwikówka miała przynajmniej próbę rozkręcania - bo nakrętka jest trochę za bardzo wyszczerbiona . Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie