Skocz do zawartości

wyfrunął z babcinej szuflady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
kolego lain pierwszy orzełek śliczny masywny drugi też org.tylko że wykonany trochę w póżniejszym okresie z cienkiej mosiężnej blaszki,mam podobne na śrubę.fotki wstawię za kilka dni.
Napisano
Kolego Mikipad, co do tego szufladowego, to trafiły mi się w południowo-wschodniej Polsce ze trzy z mosiadzu jak Twój i z białego metalu (alpaki), moze bite, gdzies w Krakowie, Rzeszowie czy Lwowie?
Pozdr.
Napisano
niestety raczej nie
niedokładne wycięcie z blachy kiepsko to wygląda no i ewidentny brak jakiego kolwiek śladu po wądach lub trzpieniu , już taką kopie widziałem na giełdzie
pozdr
Napisano
orzełek kolegi mikipad nie jest z alpacy ani z pięknego mosiądzu,jest wykonany z podobnego materiału to mój lewy,jak potrafisz rozpoznać kolory to proszę popatrzeć,co do wąsów to widzę jeden lut,drugiego nie widać,zawsze jest śruba,lub 2 haki lub 1 długi płaski drut, ale nie w takim orzełku.czekam na foty w lepszej rozdzielczości,nadal nie jestem przekonany co do orginalności,przyglądałem się mu kilka razy i nic nie przemawia za orginałem.
Napisano
Ten tytułowy kolegi Mikipad, z pewnością oryginalny, jak pisałem z identycznej matrycy wychodzą na południu, jednego mam z terenu koszar 10 PSK, jakby delikatnie podczyścił to z całą pewnością okaże się , że wykonany z alpaki. Pozdr.
Napisano
stg, w.g. mnie twoj orzelek to kopia z mosieznej blachy, platerowanej np. srebrem.
ktoś się mało postarał przy wycinaniu nadmiarów..
pozdro!
Napisano
z tego co widać pierwszy i mój skopiowany orzełek są mało dopracowane,alpaca jest biała oba przypominają bardziej żółtawe,to jak jest z tymi orzełkami.proszę o konkretne odp.może foty.porównawcze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie