Taktyk Napisano 6 Czerwiec 2009 Autor Napisano 6 Czerwiec 2009 Witam,Zupełnie tak jak w Intro::)Witam wszystkich serdecznie na pierwszym w Polsce blogu, którego tematyka będzie związana z konstrukcjami oraz konstruowaniem detektorów metali. Kierunek i droga jest już wyznaczona, cel jeszcze nieznany. Ważną informacją jest, że blog powstał jako alternatywa dla for internetowych, na których wartościowa informacja często ginię w gąszczu i natłoku przeplatajających się ze sobą sprzecznych opini: użytkowników, producentów i dealerów sprzętu detekcyjnego, którzy chcą swoją marke przedstawić w jak najkorzystniejszym świetle. To co nas interesuje to sprawy stricto techniczne tzw. technikalia. Całościowe projekty detektorów metali, schematy, rozwiązania układowe, jakość wykonania mechaniki, jakość użytych komponentów elektronicznych, etc. Także dokumentacja patentowa, którą jest zawsze dobrym materiałem wyjściowym do podstawowych rozważań...Pozdrawiam
madmax78 Napisano 6 Czerwiec 2009 Napisano 6 Czerwiec 2009 SUPER :))Czyli wszyscy, którzy mają jakąkolwiek wiedzę w temacie detektorów mają opisywać gotowe rozwiązania konstrukcyjne, żeby banda sępów, którym nie chce się szukać w GOOGLE miała wszystko w jednym miejscu ???----Genialne--szczyt cwaniactwa i lenistwa w jednym !!!Daj namiary tego bloga... już widzę te tłumy konstruktorów, którzy dzielą się swoją, ciężko zdobytą wiedzą...:))
Taktyk Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Napisano 7 Czerwiec 2009 No tak adres:.........W tej chwili jest jeden autor blogu - ja. Zaprosiłem do współtworzenia jeszcze 3 osoby - nie będzie tłumów..:)Gdyby wszyscy myśleli tak jak madmax78 to nigdy nie powstało by forum Geotech i inne podobne, gdzie można znaleź opisy budowy sond, schematy itd. Na Geotechu znjadziesz prawie wszystko i generalnie nic z tego nie wynika... Temat konstrukcji detektorów metali jest bowiem bardzo obszerny a współczesny detektor jest trudny do skopiowania(procesor). Większość krajowych producentów trzyma się jednego sprawdzonego projektu Fishera555 lub K5000...PozdrawiamPost został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 19:09 08-06-2009
armand Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 Założenia blogu są szczytne, ale wszyscy znamy się z różnych for. Nie uwierzę, że wskoczyłeś" w środowisko jak Filip z konopi. Także od razu podaj swoje nicki na innych forach dotyczących wykrywaczy i swój stary nick na tym forum.
Swiety82 Napisano 7 Czerwiec 2009 Napisano 7 Czerwiec 2009 Na początku popracuj nad interfejsem serwisu-nic tam nie można znaleźć-lub nic nie ma?
Brzęczyszczykiewicz Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Taktyk, podaj mi jeden sensowny powód, dla którego ktoś kto ma jakąś głębszą wiedzę zdobytą kosztem własnego wysiłku i lat kształcenia miałby ją chcieć ją rozpowszechniać.Bo że z punktu widzenia sieciowych sępów szukających gotowców jest to korzystne, nie mam co do tego wątpliwości.Nie widziałem jeszcze w sieci ANI JEDNEJ ogólnodostępnej strony, na której można by znaleźć prawdziwie wartościową wiedzę z zakresu elektroniki za darmo. Jeśli masz ambicje być pierwszy, to powodzenia :)
woytas Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Na Forum zabrania się:[...]Wykorzystywania forum dla promocji własnych serwisów Internetowych.Nastepnym razem bedzie kartka...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora woytas 19:10 08-06-2009
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.