huk 100 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 moje dzieciaki w szkole dowiedziały sie że ich kolega gdzieś na strychu znalazł buty :):) a że okazało się że na nich jest wypalony 1944 r więc mi zwlekli do chałupy - nie mam pojęcia co to za buty czy wojskowe ?? Anglia ? US ?
huk 100 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 Łukasz -tak byłem zdziwiony jakością - muszę przyznać że w porę mi to zidentyfikowaliście bo już chciałem je wywalić - mogę sie wymienić jak ktoś potrzebuje :):) kasa mnie nie interesuje -jesteście wielcy - dziękuję jeszcze raz -pozdro
mietek Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 W sumie to chyba czesciej wystepuja niz typowe trzewiki UK.Oryginalnie podeszwa byla ze skory, z podkowkami, w tej parze jeszcze z niewielka iloscia gwozdzi.
huk 100 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 moje dzieciaki w szkole dowiedziały sie że ich kolega gdzieś na strychu znalazł buty :):) a że okazało się że na nich jest wypalony 1944 r więc mi zwlekli do chałupy - nie mam pojęcia co to za buty czy wojskowe ?? Anglia ? US ?
huk 100 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 na obydwóch ta sama data i producent ?
huk 100 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 naprawiane kiedyś już :):)ale w miarę dobry stan
huk 100 Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 a może cywil - w umundurowaniu nie siedzę - proszę o sugestie -nawet te śmieszne -pozdro :):):):)
saperfts Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 no ladnie dzieci wychowujesz:D ojciec w domu siedzi i piwko popija a dzieci?? dzieci u znajomych i sasiadach plądrują:D:D:D:D widze dalej do zawodu przyuczasz:P zdrów
kres Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 W Anglii działa firma zajmująca się produkcją obuwia nosząca nazwę John White. Jej buty na tą chwilę są w większości robione ręcznie i dosyć drogie.
kres Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 I co więcej, firma John White z Northampton, wykonywała podczas II Wojny Światowej dla armii brytyjskiej charakterystyczne buty ze ściągaczami u szczytu cholewy, co miało zapobiegać dostawaniu się tam wszelkiego robactwa. Natomiast co do przeznaczenia tych butów nie mam zdania.
Luftlander Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 I wszystko jasne.http://www.germanmilitaria.com/OtherNations/photos/C025256.html
huk 100 Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Napisano 4 Czerwiec 2009 eeeeeeeeeeeetam idz do okulisty przeca to pumy :):)
Łukasz Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Witam!Angielskie buty oficerskie, używane również w PSZnZ. W sumie rzadka sprawa. Szkoda, że podeszwa kombinowana. Ten sam producent co i w moich. Z ciekawości, też bardzo dobrej jakości skóra i wzorowe wykonanie?Pozdrawiam, Łukasz
bandolero Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Ale fajowe! Nawet chyba jeszcze da się w nich chodzić? Ino że szkoda.
honker Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 Przecież to gołym okiem widać że to NIKE AIR PEGASUS
Pytanie
huk 100
moje dzieciaki w szkole dowiedziały sie że ich kolega gdzieś na strychu znalazł buty :):) a że okazało się że na nich jest wypalony 1944 r więc mi zwlekli do chałupy - nie mam pojęcia co to za buty czy wojskowe ?? Anglia ? US ?
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.