Skocz do zawartości
  • 0

Buty -proszę o id.:):):) 1944 r.

huk 100

Pytanie

Napisano

moje dzieciaki w szkole dowiedziały sie że ich kolega gdzieś na strychu znalazł buty :):) a że okazało się że na nich jest wypalony 1944 r więc mi zwlekli do chałupy - nie mam pojęcia co to za buty czy wojskowe ?? Anglia ? US ?

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Łukasz -tak byłem zdziwiony jakością - muszę przyznać że w porę mi to zidentyfikowaliście bo już chciałem je wywalić - mogę sie wymienić jak ktoś potrzebuje :):) kasa mnie nie interesuje -jesteście wielcy - dziękuję jeszcze raz -pozdro
Napisano

W sumie to chyba czesciej wystepuja niz typowe trzewiki UK.
Oryginalnie podeszwa byla ze skory, z podkowkami, w tej parze jeszcze z niewielka iloscia gwozdzi.

Napisano

moje dzieciaki w szkole dowiedziały sie że ich kolega gdzieś na strychu znalazł buty :):) a że okazało się że na nich jest wypalony 1944 r więc mi zwlekli do chałupy - nie mam pojęcia co to za buty czy wojskowe ?? Anglia ? US ?

Napisano
no ladnie dzieci wychowujesz:D
ojciec w domu siedzi i piwko popija a dzieci?? dzieci u znajomych i sasiadach plądrują:D:D:D:D widze dalej do zawodu przyuczasz:P
zdrów
Napisano
W Anglii działa firma zajmująca się produkcją obuwia nosząca nazwę John White. Jej buty na tą chwilę są w większości robione ręcznie i dosyć drogie.
Napisano
I co więcej, firma John White z Northampton, wykonywała podczas II Wojny Światowej dla armii brytyjskiej charakterystyczne buty ze ściągaczami u szczytu cholewy, co miało zapobiegać dostawaniu się tam wszelkiego robactwa. Natomiast co do przeznaczenia tych butów nie mam zdania.
Napisano
Witam!

Angielskie buty oficerskie, używane również w PSZnZ. W sumie rzadka sprawa. Szkoda, że podeszwa kombinowana. Ten sam producent co i w moich. Z ciekawości, też bardzo dobrej jakości skóra i wzorowe wykonanie?

Pozdrawiam, Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie