Skocz do zawartości
  • 0

Pozostałości po skrzyniach z SS-21.Od czego to mogło być?

De Horsting

Pytanie

Napisano

SS-21 to rosyjska rakieta balistyczna krótkiego zasięgu więc ta wersja odpada ;).Znalezione w starym gołębniku koło Drawska Pom.Dziadek mówił ,że to były 2 skrzynie wąskie i długie na około 1 m.Tą z SS trochę oczyściłem na sucho,bo była ostro obesr..na" przez gołębie.Reszty na razie nie oczyszczam.I co znaczy wyraz sonderfracht"? W wyszukiwarce go nie ma,ani w słowniku.

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wystawiłem to na sprzedaż.Może ktoś to zechce,ja już tego nie uratuje.
mnie teraz interesuje zawartość tych skrzynek,a pomalutku zaczyna układać mi się to wszystko w całość.
Napisano
Cos plaskiego, co moglo byc przewozone tylko w pionie, runy nie pozostawiaja watpliwosci, do kogo nalezala ta przesylka specjalna... Jakies dziela sztuki, obrazy? To tylko moja hipoteza.
Napisano
to były dziwne skrzynki bo ściany były wsuwane w takie stalowe kątowniki i blokowane zatrzaskami,zresztą dziś podjadę jeszcze do tego dziadka,to miły człowiek i pozwoli mi pewnie jeszcze poszperać.
Napisano

SS-21 to rosyjska rakieta balistyczna krótkiego zasięgu więc ta wersja odpada ;).Znalezione w starym gołębniku koło Drawska Pom.Dziadek mówił ,że to były 2 skrzynie wąskie i długie na około 1 m.Tą z SS trochę oczyściłem na sucho,bo była ostro obesr..na" przez gołębie.Reszty na razie nie oczyszczam.I co znaczy wyraz sonderfracht"? W wyszukiwarce go nie ma,ani w słowniku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie