Midas Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 3 krajcary Fryderyk II Hohenzollern Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 Rewers tej samej co wyżej monetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 Tu mam mieszane uczucia, a nie chcę swą niewiedzą wprowadzać innych w błąd ale wydaje mi się że to któraś z części talara Pruskiego ale proszę nie sugerować się tym bo ja sam dokładnie nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 20 gramowy odważnik. Wszystkim którzy poprawiają moje wypowiedzi i uzupełniają braki mojej wiedzy bardzo dziękuję i bardzo proszę o dodawanie zdjęć jak ktoś ma jakieś podobne lub takie same jak ja rzeczy. Darz dół Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek.Ant. Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 To coś nr.3 to fragment okucia meblowego.Na zdjęciu bardzo podobne w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 pierwsza luska to zapewne francuski Lebel, uzywany w armii niemieckiej przez jednostki zapasowe,tyłowe i volkssturm.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 czasami można cały dzień łazić i znalezc tylko marnego popularesa :/ ale ta cisza, spokój i przebywanie wśród natury bezcenne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 mówię do niej teraz awers dawaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 ...i dała awers ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 27 Maj 2009 Autor Share Napisano 27 Maj 2009 Zmieniacz ułożenia monetek, przydatna istotka przy robieniu fotek. Uwaga to nie jest zwykły króliczek kto oglądał Monty Pythona ten wie o co chodzi. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 2 fenisie1942-38, 1 PRL-ka z 1949 i dwa guziczki chyba jakieś wermachtowskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Chyba jakiś ustnik czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 inne ujęcie tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 i jeszcze jedno zdjęcie tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Część jakiegoś pudełeczka podobnych rozmiarów co paczka zapałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Druga strona pudełeczka( niestety bez żadnych napisów :/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Znalezione przy licznych medycznych pozostałościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Taki guziczek z kwiatuszkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Moje pierwsze szkoleniowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Ten dołek rozkopałem na maksa ale niestety nie było skrzyneczki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Taka mała porcelanka niestety pieczątki nie ma i pewnie jakaś PRL-owska no ale wykopek więc ją przytuliłem (troszeczkę większa od paczki zapałek ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Tej kruszynki nie miałem serca zostawić samej w ciemnej ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Nawet gniazdko jej znalazłem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Pewnie jakiś śledz od pałatki czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midas Napisano 7 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2009 Kawałek liścia dębowego z czapki niemieckiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.