Skocz do zawartości

i znowu bylem blisko ... samolot

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
pisalem ostatnio ze mam podstawy by sadzic iz jakies 300-400m od pierwszych znalezionych czesci ,trafilem na jeszcze jeden samolot ... ten zardzewialy popychacz na wczesniejszym zdjeciu pasowal mi do silnika gwiazdowego , sa tez inne swiece i ciekawe zegary(metal) , prezentowany obecnie pokrzywiony zawor ma sporo wieksza srednice . wniosek nasuwa sie sam .
cdn. za tydzien :)
salve amsel44
Napisano
Widzę ze miałeś ciekawy weekend. Zapodaj druga stronę klapki z pierwszego zdjęcia. Ja tez nie próżnowałem zwiedzałem lotniskowiec USS Iwo Jima plus przeszedłem małe szkolenie na M1A1 Abrams jak byś kiedyś wykopał to służę pomocą. Zapodaj jeszcze średnice z ostatniej foty.

Pozdrawiam

Wood+haven
Napisano

Szesc" :) prosze zdjecie ale bedzie trudno cos wymyslic. (drogi bok ma 15cm )
Woodhaven , ogladales jakis zachowany kawalek pierwszej iwy" z 45r , czy te juz przebudowywane w latach 50-60 ?
a ,w sprawie abramsa" .. jak tak dalej bedziesz mnie wnerwial takimi wiesciami ze zostales czolgista to po przyjezdzie do kraju osobiscie >> nakopie ci do ... :):):)

Napisano

i przelacznik , poczatkowo myslalem ze to jakis zegar ale po odmoczeniu widac ze to glowny wylacznik .niestety znalazlem (mialem malo czasu) tylko odpowiedniki firmy Siemens (nawet z jakimis schematami). zapomnialbym o srednicy , kolko ma 5cm
pozdrofka. amsel44
ps. Woodhaven jak znajdziesz czas to prosze wyslij kilka zdjec z czolgusia na emalje" :)

Napisano
He, he wiec nie wracam ...
Widzę ze robi się coraz bardzie interesująco ... co wyskoczy jakąś nowa cześć to tym bardziej przyprawia mnie o ból głowy. Jak na razie nie mam pomysłu do jakiego płatowca można by przypasować te części. Na razie grzebie w płatowcach rocznik około 37.

LHD-7 USS Iwo Jima jest to trzeci o tej nazwie lotniskowiec http://www.maritimequest.com/warship_directory/us_navy_pages/amphibious_assault_ships/iwo_jima_lhd_7/uss_iwo_jima_lhd_7.htm
Parę zdjęć wkleiłem w dziale Miejsca warte odwiedzenia
Nowy Jork - co warto zobaczyć?
Niestety w środku cołga nie pozwolili mi robić zdjęć bo bym pewnie skopiował batony ( przyciski ).... mówi się trudno powiem jedno albo ja przytyłem albo tam było ciasno a w dodatku do przodu nic nie było widać ....
Wyśle Ci zaproszenie na inne forum gdzie jest wkleiłem sporo zdjęć
Napisano

POzdrofka :) piekny zlomik nie ?
tam sa odpowiedzi na wszelkie nasze pytania hehehe
niestety z dzisiejszej wycieczki nici ... lalo caly dzien , ale wczoraj rano bylem ze znajomymi obok k. wroclawskich i pokazali mi szczatki nowego\\starego :) samolotu. bedzie znowu co robic ...
czesc amsel44
ps. Wood. fajne zdjecia :)
ps2. inny wieczorem przytargal 2 wtyczki i inne pierdoly
fl32620
fl32113-9 ... mnoza sie te wraki czy cus :):):)

Napisano
POzdro. Trooper85, a czemu zaraz ban ? przyznam ze jak kazdemu poszukiwaczowi marzy mi sie jakies zrzutowisko ale nie broni tylko takie ... bajka , wiec gdzie problem ? regulamin forum ?
e, kiszka :(
amsel44.
Napisano
Mnie też się marzy takie zrzutowisko. Powiem nawet, ze 1/10 takiego zrzutowiska by mi się marzyła :) W zasadzie ta dora" albo sztukas z samej góry by mi wystarczyły :)
Ale jak patrzę na coś co nawet ciężko porównać z zawartościa najlepszych muzeów, zrzucone na kupę i czekające na ostatnią drogę do hutniczego pieca to jakoś mi się humor psuje :(
Napisano
ok. juz rozumiem :) juz sie balem ze masz .. okres" czytaj zly dzien :):):)
pozdroooofka amsel44 :)
ps. a dora >>> the best :):):) pokrak" czyli sztukas jedynie w wersji ... kanonenvogel

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie