stg1971 Napisano 9 Maj 2009 Autor Napisano 9 Maj 2009 jak w temacie.jestem zielony w tej materii kiedyś zbierałem złom użytkowy jak mg,mp.ale milicja wybiła mi to z głowy,,więc poszedłem dalej wstecz.
bandolero Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 Ta monetka jest śrebna czy źrebna? To może ułatwić id.
kopijnik2 Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 Ogólnie... miał być brakteat...wygląda na kopię...brak analogii - dla techniki...porównaj fotografie http://images.google.pl/images?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&um=1&q=coin++brakteat&sa=N&start=0&ndsp=21
stg1971 Napisano 10 Maj 2009 Autor Napisano 10 Maj 2009 forum to nie praca magisterska,monetka jest ze sreberka,proszę nie wytykać mi błędu ort.wieczorkiem wrzucałem post i mogłem coś nie poprawnie wcisnąć na klawiaturze ,na allegro zepsuli tak forum.takimi docinkami.
8total4 Napisano 10 Maj 2009 Napisano 10 Maj 2009 te pęknięcia nie wyglądają na stare..wyobrazenie tez lekko zalatuje radosną tworczoscią..to akurat w brakteatach często się zdarza - ludzie wymyślają nowe wizerunki,aby zalać rynek lipą.daj real foto, nie skan, moze będzie łatwiej coś powiedziec.pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.