Lindenhof Napisano 1 Maj 2009 Autor Napisano 1 Maj 2009 ...bo nie mam pojęcia co to może być :) różne co prawda pomysły mi przychodzą do głowy ale...
Kiler Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Wg mnie jakis granat niemiecki typu kugel z resztka zapalnika.
vis1939 Napisano 2 Maj 2009 Napisano 2 Maj 2009 Zadaj sobie minimum trudu i chociaż trochę oczyść i podaj wymiary.Bez pozdra.
Lindenhof Napisano 2 Maj 2009 Autor Napisano 2 Maj 2009 więc tak wygląda zapalnik" (?) z bliska. kula jest idealna, mieści się akurat w dłoni a waży 5 kg.Luftlander, akurat właśnie wczoraj w okolicach Kołabaskowa lataliśmy. pozdro.
Lindenhof Napisano 1 Maj 2009 Autor Napisano 1 Maj 2009 ...bo nie mam pojęcia co to może być :) różne co prawda pomysły mi przychodzą do głowy ale...
Prezes14 Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 kula armatnia ? tylko co to tak odstaje... nie podoba mi się ten przemiot :/ wrzuć fotkę tego odstającego czegoś. Pozdro
Lindenhof Napisano 2 Maj 2009 Autor Napisano 2 Maj 2009 No i rzucik z góry. Widać że to sześciokątna śruba. Były takie zapały ???
Lindenhof Napisano 1 Maj 2009 Autor Napisano 1 Maj 2009 jutro wrzucę bo na szczęście nie mam tego na chacie :) ale znalezione na terenie ostrej jazdy II-go wojennej, niedaleko Odry. był tam też obóz RAD-u.
Lord_Macragge Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Jak dla mnie, to kula armatnia i wetknięty w nią zapalnik...
nunki Napisano 1 Maj 2009 Napisano 1 Maj 2009 Hmm.Kula armatnia z zapalnikiem/na moje oko chyba cynkowym/ i może z prochem czarnym dalej aktywnym???Ciekawe.POZDRAWIAM.
Pytanie
Lindenhof
...bo nie mam pojęcia co to może być :) różne co prawda pomysły mi przychodzą do głowy ale...
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.