Skocz do zawartości
  • 0

blaszka

goosf

Pytanie

Napisano

Witam
Jakiś czas temu wszedłem w posiadanie tej oto blaszki i nie mam pojęcia od czego ona pochodzi. Na odwrocie przylutowane są dwia symetryczne gwinty do przykręcenia tejże blaszki do ..... no właśnie do czego.Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu.
Pozdrawiam
goosf

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wysokość 10,5 cm długość 16,5 cm szerokość 7 mm blacha ma grubość 2 mm całość jest dość cięszka i solidna,motyw jest tłoczony ponieważ na odwrocie jest wgłębienie, gwinty a raczej jeden bo drugi jest ułamany są na początku i na końcu pojazdu. Zdjęcie zamieszczę w innym poście
Napisano

Oto druga strona blaszki, jak widać jeden z gwintów jest zerwany, proszę zwrócić uwagę na grubość blabchy, do czegoś było to przykręcane ale do czego?

Napisano
Blaszka wydaje się być stalowa i pokryta czymś na podobieństwo srebra lub czegoś podobnego. Ostatni właściciel znalazł to w szopie u swojego dziadka gdzieś na południu polski
Napisano
Może to element jakiejś plakiety honorowej,miewały takie różne jednostki WH,przedstawia samochód zwiadowczy Pz.Sp. więc pochodzić może z plakiety jakiegoś Aufklarungs Abteilung.
Napisano
Ok no to wiemy ,że może to być plakieta honorowa yć może" a te gwinty i pytanie czy ten emblemat z żołnierzem ma też jakieś mocowania na odwrocie
Napisano
Daj zdjęcia gwintów i reszty. Podaj wymiary.

Na oko wygląda mi na jakaś matrycę-zagłębione ranty, jasna i wyrazista otoczka etc... Raczej w kategoriach zabawek dla dzieci?
Napisano

Witam
Jakiś czas temu wszedłem w posiadanie tej oto blaszki i nie mam pojęcia od czego ona pochodzi. Na odwrocie przylutowane są dwia symetryczne gwinty do przykręcenia tejże blaszki do ..... no właśnie do czego.Proszę o pomoc w identyfikacji tego przedmiotu.
Pozdrawiam
goosf

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie