Skocz do zawartości

RDPG-wiosna'09

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 188
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
No pięknie Pawełku!!!
Jak już wiesz byliśmy w tych okolicach ale nie trafiliśmy w miejsce :P
Daniel pamiętam Twoją-przedniej urody :) a nowy wątek w tym tygodniu będzie-najpóźniej w weekend ;)
Napisano
Złota widziałem, że nie jest czekałem aż sam do tego dojdziesz, widać że jest pośniedziała itd, złoto nie patynuje itd. Jedynie na słabej próbie po długim leżeniu w ziemi może się pokazać jakiś lekki syf. Ale to nie zmienia faktu, że jest super!

pozdro!
Napisano
He he zdawałem sobie sprawe, że nie jest ze złota ale chciałem żeby byla ;) Zgadzam sie, że jest super i według mnie dość ciekawe znalezisko samo w sobie.
Pozdro!
Napisano
Pawełku,przedwojenne,ale i starsze przedmioty były złocone bardzo cienką warstwą z zasady od 2 do 4 mikronów.Warstwa ta nie wytrzymywała zbyt długotrwałego użytkowania.
Dodatkowo długotrwały pobyt w ziemi powoduje utlenienie /od mijsc uszkodzonych w głab metalu podłoża-mosiądz,miedź/.Nie czyść mechanicznie,bo zerwiesz resztki złoceń.
POZDRAWIAM.
Napisano
Pierwsza łucha to półcalowy Browning. Fabryka Saint Louis 1944.
Lebel amerykański z 1918 roku fabryka Remington Arms. To S 1" najprawdopodobniej oznacza pierwszy kwartał. Fajna łuska:)))

Pozdrawiam.
Napisano
Że mamy już lato to zamykamy i zapraszamy do nowego letniego wątku :)
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=654911#872684

**********KONIEC**********

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie