Gniewkos Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 No Paweł gratulacje piękna! ja w ten weekend nie szukałem, byłem w Darłowie na dorszach, bez rewelacji ale i tak było super!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Chłopaki, od wczoraj kalendarzowe LATO - czas na nowy wątek:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 22 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2009 No pięknie Pawełku!!!Jak już wiesz byliśmy w tych okolicach ale nie trafiliśmy w miejsce :PDaniel pamiętam Twoją-przedniej urody :) a nowy wątek w tym tygodniu będzie-najpóźniej w weekend ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Jednak nie złota... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Złota widziałem, że nie jest czekałem aż sam do tego dojdziesz, widać że jest pośniedziała itd, złoto nie patynuje itd. Jedynie na słabej próbie po długim leżeniu w ziemi może się pokazać jakiś lekki syf. Ale to nie zmienia faktu, że jest super!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3Pawel3 Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 He he zdawałem sobie sprawe, że nie jest ze złota ale chciałem żeby byla ;) Zgadzam sie, że jest super i według mnie dość ciekawe znalezisko samo w sobie.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunki Napisano 23 Czerwiec 2009 Share Napisano 23 Czerwiec 2009 Pawełku,przedwojenne,ale i starsze przedmioty były złocone bardzo cienką warstwą z zasady od 2 do 4 mikronów.Warstwa ta nie wytrzymywała zbyt długotrwałego użytkowania.Dodatkowo długotrwały pobyt w ziemi powoduje utlenienie /od mijsc uszkodzonych w głab metalu podłoża-mosiądz,miedź/.Nie czyść mechanicznie,bo zerwiesz resztki złoceń.POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estachos78 Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 witam :D z lekkim opóźnieniem fanty z środy wspólny wyskok z Roadrunner :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estachos78 Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 lebelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estachos78 Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 też nic więcej nie wiem na jej temat :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estachos78 Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 mauser 1924 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estachos78 Napisano 26 Czerwiec 2009 Share Napisano 26 Czerwiec 2009 i guziczek :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 27 Czerwiec 2009 Share Napisano 27 Czerwiec 2009 Pierwsza łucha to półcalowy Browning. Fabryka Saint Louis 1944.Lebel amerykański z 1918 roku fabryka Remington Arms. To S 1" najprawdopodobniej oznacza pierwszy kwartał. Fajna łuska:)))Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roadrunner Napisano 28 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2009 Że mamy już lato to zamykamy i zapraszamy do nowego letniego wątku :)http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=654911#872684**********KONIEC********** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.