Skocz do zawartości

RDPG-wiosna'09

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8total4 - Tak dotąd myślałem, ze to wz22, ale jeden z kolegów poddał to oznaczenie w wątpliwość, a ja niestety póki co odpowiedniej literatury nie mam, żeby to zweryfikować. Ale że furażerkowy" to oczywista oczywistość :-)
  • Odpowiedzi 188
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

No i coś takiego wymiary 70mm długości, w najszerszym miejscu 20mm, grubość w najszerszym miejscu 12mm, zwęża się do końca, z drugiej strony lekko zaokrąglone jakby mocowanie wydaje się, że kawałek maszyny rolnicze jakiś stary ale zapytać nie zaszkodzi!
Proszę o wasze opinie!

Napisano

wyszła jeszcze taka końcówka łuski, normalnie bym nie wklejał ale jestem ciekaw od czego Manlicher???
Średnica spłonki 14mm bić brak.

To by było na tyle!

pozdro!

Napisano

Dziękuje chłopaki za info o orzełku :)
Total podeślij mi tez te temaciki co dałeś kowalinho.

-sprat
co do oznaczeń carów to jeszcze jest H-za resztę dziękuje.

-bjar_1
do sreberek używam soku z cytryny,a efekt po prawej :)

-Gniewkos
fajne fanciki bardzo lubię medaliki :) a co do samolociku to chyba będzie LIM-6 czyli MIG-17
http://pl.wikipedia.org/wiki/LiM-6

A ta moja spineczka kluczowo-młotkowa nasuwa coś komuś coś ???

Pozdrawiam !!!

Napisano
A co powiecie na przedmiocik z 2009-04-21 21:57:26??
Medalik ekstra na początku myślałem, że sreberko ale po oczyszczeniu wyszło aluminium.
Samolocik faktycznie wygląda jak LIM
Napisano

Odkryłem go ostatnio u nowej babci na ścianie :)
-ptaszyna już na identyfikacji:
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=651606#832809

Tutaj też poproszę o info co to za gatunek :D

Napisano

Nadszedł weekend i trzeba było odkurzyć wykrywkę, pogoda rewelacja pełne słońce non stop, kark i ręce spalone ale było warto:)

Na pierwszy ogień 10 pf z tego co odczytałem 1917 rok stan kiepski ale i tak cieszy

Napisano

Wyskoczyło również takie coś srebro próba 800 z jakich czasów może pochodzić, ta próba mi coś nie pasuje i nie bardzo wiem jak to wydatować na tyle była chyba igła albo agrafka do przypięcia średnica 20mm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie