Skocz do zawartości

To jest tragedia!!!!!!!

arci

Rekomendowane odpowiedzi

POdziękuj tłuszczy z ul.Wiejskiej. Dla nich ważniejszy jest PR, słupki w statystykach popularności, wybory do europarlamentu i kampania prezydencka. A bezpieczeństwo zwykłych Polaków maja głęboko w rzyci."

Coś źle wklepałeś adres w przeglądarce, to nie onet.

AKMS chcialem Ci przypomniec ze oprocz PO do europarlamentu startuje tez PiS... Mam nadzieje ze piszac łuszcza z ul.Wiejskiej" miales rowniez PiS na mysli...
A wg ciebie co PO miała zrobic zeby do tej tragedi nie doszlo ?
Co ma wogole polityka wspolnego z ta tragedia ?

PO...wieść za jaja obecnie rządzących ,bo to ich wina że kryzys ,bida i bezrobocie ,wszelkie nieszczęścia jak pożary,gradobicia i powodzie również.Boże jakie to ograniczniki trzeba mieć zainstalowane w mózgu aby wierzyć w takie brednie .I niech mi nikt nie mówi że słuchanie radia ojca dyrektora nie jest szkodliwe dla zdrowia ,zwłaszcza psychicznego .Pozdro...

• 2 weeks later...
Czy w takim razie, twoim zdaniem rząd nie przyczynia się do bidy i bezrobocia w tym kraju...? Bo moim zdaniem gdyby rząd myślał o obywatelach, to pewnie ci ludzie nie musieli by mieszkać w tak skandalicznych warunkach narażeni na tragedie.
Jeśli więc rząd nie odpowiada za nic, to po co on nam w ogóle jest potrzebny?

Ja już osobiście nie wierzę, że nasze elyty zaczną służyć zasadzie ocnego stróża". Pod płaszczykiem wszelkich możliwych ideologii działają na jak Robin Hood, niestety. Z tą może różnicą, że sławny łucznik niewielką część zostawiał dla siebie i nie krył się ze swoim działaniem.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 08:25 25-04-2009

A wg ciebie co PO miała zrobic zeby do tej tragedi nie doszlo ?
Co ma wogole polityka wspolnego z ta tragedia ?"
Głównie to, że to politykierzy osłabiają PSP poprzez ciągłe obcinanie funduszy na sprzęt i szkolenia oraz nachalnie promują pseudo-reformę mundurową, która już spowodowała odejścia wielu doświadczonych strażaków-a to dopiero początek. Chcesz więcej? Poczytaj forum straży pożarnej.
Po tragedii w Kamieniu zaczęły się sztuczne łzy, renty, kontrole itp. A gdzie ci wielcy i miłosierni politycy" byli przed tragedią? Dlaczego nikt wcześniej nie dopilnował aby ci ludzie nie mieszkali w tej ogniowej pułapce? Powiem ci: bo mieli ich głęboko w d****. Bo ważniejsze były przepychanki w sejmie, spoty i inne pierdoły a nie warunki bytowe najbiedniejszych Polaków. Takie jest moje zdanie, a jak ktoś się nie zgadza to jego problem.

AKMS- a co ci opluwani ( słusznie akurat politycy ) mają wspólnego z przestrzeganiem przepisów?
Zakładasz, że członkowie rządu biegają i sprawdzają zgodność projektu z wykonaniem? Że to rząd czy parlamentarzyści podpisują odbiory? Że to rząd kontroluje każdy szczegół? Kaska ( którą rząd obcina )to jedno a olewanie własnych obowiązków i trzepanie kasy na boku to drugie. I nie wszystko można na brakiem pieniędzy uzasadnić. Zanim sprawą zajmie się warszawka, po drodze masz setki biurw, które dbają tylko o własną doopę. Ciekawe, że nikt nie zwrócił wcześniej uwagi na stan budynku ( rozumiem, znów kasa ), ale np na usunięcie krat w oknach, zapewnienie dróg ewakuacji to chyba nie temat dla rządu?

PS Rozumiem, że np zastawianie samochodami wewnętrznych dróg ppoż na blokowiskach to też problem rządu? Może tak, pod warunkiem, że wybuduje parkingi ( dla każdego właściciela pod jego oknem ) lub rozda helikoptery.

I dam Ci przykład- ale to OT. Parę przecznic od mojego domu stały zaniedbane byłe hotele robotnicze. Obraz nędzy i rozpaczy, tzw pałac cudów. Miasto wyłożyło potworną kasę i zrobiło dokumentny remont kapitalny. Wszystko, łącznie z podjazdami dla inwalidów, nowe instalacje, okna, dach, elewacja, nasadzenia wokół budynków. Nie skończyli remontu trzeciego budynku, gdy pierwszy zaczęto dewastować- a to jakieś tagi na ścianach, zdemolowane drzwi, część drzewek i krzaków połamane, ławek już nie ma. Rozumiem, że to rząd przyjechał i chcąc Dutkiewiczowi ( prezio Wrocławia ) nogę podstawić zrobił? Miej litość....

Pozdrawiam.

Kolego, a kto zasiada w różnych samorządach, jak nie pis, po czy inne sld do spółki z psl??? Pisząc o tłuszczy z Wiejskiej miałem na myśli całość tych wszystkich polityków", którzy przypominają sobie o ludziach tylko w kontekście wyborów.
A czy zanegujesz także wkład" obecnego rządu w totalna rozpierduchę PSP i innych służb odpowiedzialnych za bezpieczeństwo obywateli? Miej litość...

AKMS- masz problem że rząd nie dopilnował, że ci ludzie mieszkali w takich a nie innych warunkach.
A nie wpadłeś na to, że Ci ludzie sami mogliby się zainteresować własnym bezpieczeństwem???
Mieszkają za friko-na nasz koszt, nic nie robią całymi dniami,ewentualnie pobiją się o paczki pod karitasem- ale nikomu sie nie chciało sprawdzić czy wyjście ewakuacyjne jest otwarte...

• 1 month later...
Tiaaa...Dzięki Yoony za artykuł.Dowiedziałem się z niego że jestem idiotą...15 lat wychowuje samotnie syna i NIGDY nie prosiłem o pomoc , ba nie brałem nawet odzinnego" głupio uważając że są bardziej potrzebujący , a ja daje sobie rade...
Może i gdzieś tacy są ?
A poza tym to wina PO ! To Tusk tych biednych , styranych ludzi doprowadził do takiego stanu...Przecież powinni dostać domki jednorodzinne , z basenami , ogrodami...Każdy z nas popracował by 30 minut dłużej i Tusk wynajmie Ukraińców żeby im sprzątać , kosić trawniczki , hulać po browarki...Będzie słodko !
Ehhh...szkoda gadać...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie