Pablo.wpl Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Napisano 10 Kwiecień 2009 Witam koledzy, mam pytanie dotyczące zasięgu, ostatni albo ni zmalał albo mi się wydaje po prostu i martwię niepotrzebnie, no więc mam F-70 fischer, na jaką odległość wam łapie ten sprzęt w powietrzu np srebrną monetę o wielkości 1zł, albo naszą terazniejszą 1zł?? Proszę o odpowiedzi, porównania..Pozdr.
albertus32 Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 czyzby nikt koledze nie chciał pomóc?Kolega ma problem - chce sprawdzic czy ma jakąs awarie, pomóżmy mu. Panowie co maja ten sam detektorek, przeciez to minutka i mozecie sprawdzic...pozdrawiam wszystkich milosnikow historii
Pablo.wpl Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Napisano 11 Kwiecień 2009 dzięki albertus32, może nikt nie posiada tekiego sprzętu:( ale raczej posiada....
albertus32 Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 posiada posiada, może teraz wiesz _Swieta , troche wolnego , to moze ktos zrobi szybki tescikpozdro
VanWorden Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Pablo.wpl - gdzie Ty znalazłeś pole z fruwającymi złotówkami??:)) A tak na serio, to jeśli Ci ktoś poda taki wynik to absolutnie potraktuj to jako zabawę i nic więcej. To naprawdę nie ma żadnego odniesienia do poszukiwań w terenie a powietrzny odczyt na Twoim F70 może wcale nie być taki sam jak u innego poszukiwacza i też będzie to uzasadnione..PozdrawiamVW
Raned Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Po prostu niewielu posiada ten wykrywacz, który ostatnio jeszcze sporo zdrożał. A testy w powietrzu? - ja jestem za, chociaż rzeczywiście różni ludzie będą podawać różne wyniki.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Każdy właściciel analogowca będzie za, bo w powietrzu analogowce wypadają podobnie a nawet lepiej od najlepszych sprzętów z obróbką cyfrową. Na tym jednak ich przewaga się kończy :))) Mało praktyczna zaleta :]W powietrzu wyniki powinny być zawsze zbliżone. Różne wyniki w powietrzu świadczą o tym że NAWET w powietrzu pacjent nie potrafi zmierzyć co ma do zmierzenia. A co dopiero w gruncie...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Przepraszam, jakoś mi sie te tesioraki po głowie kołaczą ;)
Pablo.wpl Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Napisano 11 Kwiecień 2009 a jednak nikt nie pomoże, no ale ratuje się funkcją sl która jest głębiej biorąca ale wolno trzeba przemiatać, dziś byłem i jest ona efektywniejsza ale wolna w poszukiwaniu, w dzień dam parę fotek do id, plomb i jedną monetę, dobranoc:P
Pablo.wpl Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 Może inaczej zapytam, może ktoś swoim innym podać jakiś przykład na jaką odległość jego sprzęt wykryta np 1 zł, proszę o podanie tego,
michal* Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 Pablo jeśli lubisz taką zabawę to proszę bardzo:)W powietrznych testach robionych w domu Quattro wykrywa mi lewitującą" współczesną złotówkę maksymalnie z 35 cm.Tylko co z tego jak w terenie nie znalazłem jeszcze monety na takiej głębokości?
terenowiec69 Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 Bo pewnie nie byłeś w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie.
michal* Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 Ostatnio chodziłem po przeszukanym już x razy miejscu gdzie kiedyś była karczma,co prawda znalazłem 7 monet ,ale nie były za głęboko (do 25cm).Wydaje mi się ,że robię coś nie tak bo przedmioty są też głębiej.Może założenie słuchawek by pomogło? Sam już nie wiem... Teraz potrzeba tylko czasu i cierpliwości na poznanie sprzętu i powinno być ok
Pablo.wpl Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 35 cm= ale na dyskryminacji? czy na all metal czy tam auto tune ?ja na głębokości 30 - 35 cm znajdywałęm pjęcio kopiejki, a własnie ostatni jakoś ciągle płycej leżą, dobrze że wogóle jeszcze się znajdują, albo fata morgana albo mi się ubzdurało po prostu, napisz mi czy na dyskryminacji czy na all metal tą złotówkę co wykrywało
michal* Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 Na all metal do 35 cm.Na dyskryminacji do 32 cm.Liczy się to na jakiej głębokości znajdujesz monety w terenie.A z tym zasięgiem to jest chyba tak jak pisze terenowiec69.
Pablo.wpl Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 no zapewne tak, ale coś mam chyba kompleks do swojego sprzętu chyba ale nic tam, nie napisał jeszcze ani 1 posiadacz takiego samego sprzętu jak ja mam... no ale dzięki za info koledzy.pozdr
Pablo.wpl Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 Mazowieckie, a jak z tymi mapami?
Pablo.wpl Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 up pomyłka, Michał a mam pytanko- posiadasz może jakieś ciekawe mapy? starsze od 1839?
michal* Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 http://search.yahoo.com/search?p=reymann+maps&fr=yfp-t-501&toggle=1&cop=mss&ei=UTF-8&fp_ip=PL&vc=Na przykład takie(tylko trochę kiepska jakość)
Pablo.wpl Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Napisano 12 Kwiecień 2009 no ale wiesz.. mi chodziło o Polskie, a dokładniej mazowieckie a w XVIIw robili już mapy topograficzne? pewnie nie... ale pytam bo nie wiem,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.