nicolaus3 Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 Witam ma ktoś pomysł na wykonanie szpili składanej długość około 2m.
XaXers Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 jeśli masz zamiar sprawdzić czy na danym obszarze jest czołg na jakiej głębokości weź twardy drut ok 12mm szlifierka i próbujesz zrobić taki ala stożek.
nicolaus3 Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 tak chodzi mi o taka mackę saperska ale długa z 2 metry no i składana .brakuje mi pomysłów jak to sensownie zrobić
Czlowieksniegu Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Kup w promocji mały, żółty namiot typu iglo. Masz w zestawie dwie poprzeczki. W rozwinięciu mają znacząco ponad 2 metry, składają się sekund-pięć. Jeden problem to wytrzymałość- są robione z laminatu i dość podatne na zniszczenie ( zwłaszcza, gdy gumka umożliwiająca składanie przetnie szczyt rurki ).
borsuk leśno-polny Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Gotowe skręcane macki były z zestawach z wojskowymi wykrywaczami W-3-P i W-4-P, może uda Ci się kupić takie w AMW. Niezły jest też zaostrzony na końcu wycior do kbks, ale się nie składa. Pytanie tylko, jak głęboko chcesz taki czujnik" wbijać w ziemię, bo typowe wojskowe saperskie macki to skręcane rurki i dość krótki szpic na końcu a Tobie chodzi raczej o jak najdłuższe ostrze jak przypuszczam? Chyba najlepszy będzie zaotrzony drut zbrojeniowy, może uda Ci się go nagwintować na końcu w taki sposób, aby nakręcać go na rurkę o podobnej średnicy.
Swiety82 Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 może jako dawca jakiś bagnet od mosina? ;)
nicolaus3 Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Napisano 10 Kwiecień 2009 Udało mi się zrobić to co chciałem koszt 2 x 1,8zł za pręt gwintowany fi 8 ,2zł za nakrętki do skręcania i popsuta łopatka do grilla (potrzebna była rączka)
Swiety82 Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Daj fotkę, jestem ciekaw jak Ci to wyszło...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.