borsuk leśno-polny Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Miałem wyrzucić na mosiądz, ale pomyślałem, że się jeszcze fachowców profesjonalistów zapytam - co to za przedmiot? Wyszedł na wrześniowych pozycjach. Kształtem przypomina nieco łuskę.
borsuk leśno-polny Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Długość 4,5cm, kaliber" ok. 13mm, średnica kryzy" 15mm.
borsuk leśno-polny Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Pewnie jakaś popierdółka od traktora, ale lepiej się upewnić, czy przypadkiem cennego artefaktu do huty nie oddam.
borsuk leśno-polny Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Aha - przedmiot wykonany z mosiądzu, dość starannie.
honker Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 cześć rozejrzyj się w naszych wrześniowych zapalnikach artyleryjskich bo mocno to przypomina właśnie zapalnik.spróbuj (zdj. 2)wykręcić tą wkrętkę może od spodu będzie sygnatura.pozd.marek
ZUBIKED Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 HMMMNie polski, myśle że raczej sa to resztki jakiegoś carskiego . Poszukam moze coś wymyśle
Question
borsuk leśno-polny
Miałem wyrzucić na mosiądz, ale pomyślałem, że się jeszcze fachowców profesjonalistów zapytam - co to za przedmiot? Wyszedł na wrześniowych pozycjach. Kształtem przypomina nieco łuskę.
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.