borsuk leśno-polny Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 Miałem wyrzucić na mosiądz, ale pomyślałem, że się jeszcze fachowców profesjonalistów zapytam - co to za przedmiot? Wyszedł na wrześniowych pozycjach. Kształtem przypomina nieco łuskę.
borsuk leśno-polny Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 Długość 4,5cm, kaliber" ok. 13mm, średnica kryzy" 15mm.
borsuk leśno-polny Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 Pewnie jakaś popierdółka od traktora, ale lepiej się upewnić, czy przypadkiem cennego artefaktu do huty nie oddam.
borsuk leśno-polny Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 Aha - przedmiot wykonany z mosiądzu, dość starannie.
honker Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 cześć rozejrzyj się w naszych wrześniowych zapalnikach artyleryjskich bo mocno to przypomina właśnie zapalnik.spróbuj (zdj. 2)wykręcić tą wkrętkę może od spodu będzie sygnatura.pozd.marek
ZUBIKED Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 HMMMNie polski, myśle że raczej sa to resztki jakiegoś carskiego . Poszukam moze coś wymyśle
Pytanie
borsuk leśno-polny
Miałem wyrzucić na mosiądz, ale pomyślałem, że się jeszcze fachowców profesjonalistów zapytam - co to za przedmiot? Wyszedł na wrześniowych pozycjach. Kształtem przypomina nieco łuskę.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.