kobala Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 Witam wszystkich OdkrywcówKolega przesłał mi ostatnio fotke. Zrobiona w lesie koło Tomaszowa Maz. Miejsce straceń robotników i niemieckich zołnierzy pracujacych przy bunkrach w Jeleniu i Konewce. Są jeszcze gdzieś tam okopy z Września 39 i jakaś mogiła (partyzant? polski zołnierz? tego nie wiem)Co myslicie o tej fotce? Jak dla mnie to:1. dobrze widoczna twarz2. pół twarzy (w koronie?;-) )3. zarys wisielca powieszonego na gałęzi?Fotka na 99.9% nie jest fotomontażem. Robiona telefonemOsobiście jeszcze tam nigdy nie byłem i w duchy nie wierze, ale w świeta wybiore się z aparatem na polowanie";-)Czekam na Wasze odpowiedziPozdrawiam i przy okazji Wesołych Świąt;-)))
der_bartosz Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Jeśli chodzi o duchy to w nie wierze bo miałem spotkanie ze swoją prababką. Było to 5 lata temu, jak leżałem po wypadku. Obudziłem się w nocy, w przedsionku drzwi ujrzałem starszą kobietę, było to coś dziwnego taki jak by paraliż nic nie mówiłem ani się nie ruszałem. Następnego dnia opowiedziałem o tym ojcu i opisałem kobietę którą widziałem, jak się okazało była to moja prababka (nie widziałem jej nigdy). P.S. Odnośnie twoich zdjęć, przydała by się większa rozdzielczość
mihura Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Warto przyjrzeć się temu z bliska.Fajna fotka.Byłeś przy robieniu zdięcia?Mnóstwo na youtube podobnych.Ale ta fajna...pzdr.
mihura Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 Naprawdę ciekawa postać z tyłu.Jakby kobieta w sukience trzymająca ręce wzdłóż ciała.Stojąca na ziemi.Ta twarz też ciekawa,ale dysproporcjonalna.pzdr.
mihura Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 A tak w ogóle Kobala,po co zrobiłeś to zdjęcie?
mihura Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 I chyba nic nie ma po lewej stronie - w kółku.
kobala Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 Niestety fotka z aparatu w telefonie więc jakość kiepska. Po lewejstronie dopatrzylismy się jakby pół twarzy (oczy, nos)A co do robienia fotki. Nie ja ją robiłem a dwóch kumpli mojego znajomego. Poszli do lasu na piwo i cykali sobie glupie fotki. Dopiero w domu dopatrzyli sie anomali" na nich.Rozmawiałem o tym z kilkoma znajomymi, a gdy dowiedziałem sie co kiedyś działo sięw tamtym lesie sprawa zaczeła mnie naprawde interesowac.
kobala Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 Postaram sie powiększyć fotke i niedługo wrzucić.A istnieje możliwość, ze jest to błąd aparatu cyfrowego? Np pozostałość starego zdjęcia nałożyła sie na nowe?
traper6 Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Poczekajmy na Gniewkosa. Przeca mamy tu fachmana od zdjęć i fotomontarzu. Niech się wypowie.
Tradytor Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Jeśli to nie fotomontaz to ta twarz robi wrażenie troche straszna jak dla mnie
Gniewkos Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Witam!Nałożenie się zdjęć nie jest możliwe.Rozmazania po bokach mogą wynikać z zabrudzenia obiektywu lub samej obudowy telefonu. Co do górnej części zdjęcia, fotomontaż łatwy do zrobienia, a czy takowym jest trudno z tych fotek coś wywnioskować, powiększyć raczej ci się tego nie uda aby utrzymać dobrą jakość...
Czlowieksniegu Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Dyskusja o duchach i fotach była dłuuuuuuuuga:http://www.odkrywca.pl/duchy-na-wykopkach,432137.html#432137
zbyniek Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Ciężko jest powiedziec czy to prawdziwe czy nie, teraz można zrobic wszystko ze zdjęciami, lecz każdy może sam sobie odpowiedziec, kto wierzy to uwierzy a kto nie to nie.pozdr
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Myślę,że powinienes to zdjęcie posłać dalej.Istnieją w Polsce rodzimi Ghostbusters na pewno ich to zaciekawi.pzdr.ps.Dla mnie fotka pierwsza klasa
maxim026 Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 panowie te zdięcie było gdzies na forum wczesniej ,tylko niemoge skumac w jakim wądku.
maxim026 Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 http://www.odkrywca.com.pl/spotkanie-na-szlaku-,452019.html#452019znalazłem pod koniec wądku 2009-03-10 13:25:45i wszystko sie zgadza,jakby faktycznie zdięcie nikombinowane
Czlowieksniegu Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Też je widziałem i byłem zaskoczony, że nie mogę odszukać w poprzednim horrowatym wątku.
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Była dłuuuuuga i super.Lepsze to niż tępe wrzuty pod czyjimś adresem.Można kontynuować ten i tamten wątek jednocześnie w niczym to nie przeszkadza.pzdr.
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 A tutaj kolekcja moja zrobiona w lutym pomiędzy godz.11 a 4 rano w 200-letnim budynku na zachodzie Anglii.Interpretacja we własnym zakresie.Temperatura w budynku ok.6-7 stopni.
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Nie próbuje dopatrywać się żdnych osób,twarzy etc.
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 A to mój faworyt.Może jakiś fizyk potrafi wytłumaczyć tę pięknie obciętą chmurkę?!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.