kobala Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Witam wszystkich OdkrywcówKolega przesłał mi ostatnio fotke. Zrobiona w lesie koło Tomaszowa Maz. Miejsce straceń robotników i niemieckich zołnierzy pracujacych przy bunkrach w Jeleniu i Konewce. Są jeszcze gdzieś tam okopy z Września 39 i jakaś mogiła (partyzant? polski zołnierz? tego nie wiem)Co myslicie o tej fotce? Jak dla mnie to:1. dobrze widoczna twarz2. pół twarzy (w koronie?;-) )3. zarys wisielca powieszonego na gałęzi?Fotka na 99.9% nie jest fotomontażem. Robiona telefonemOsobiście jeszcze tam nigdy nie byłem i w duchy nie wierze, ale w świeta wybiore się z aparatem na polowanie";-)Czekam na Wasze odpowiedziPozdrawiam i przy okazji Wesołych Świąt;-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobala Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 foto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobala Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 foto 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Jeśli chodzi o duchy to w nie wierze bo miałem spotkanie ze swoją prababką. Było to 5 lata temu, jak leżałem po wypadku. Obudziłem się w nocy, w przedsionku drzwi ujrzałem starszą kobietę, było to coś dziwnego taki jak by paraliż nic nie mówiłem ani się nie ruszałem. Następnego dnia opowiedziałem o tym ojcu i opisałem kobietę którą widziałem, jak się okazało była to moja prababka (nie widziałem jej nigdy). P.S. Odnośnie twoich zdjęć, przydała by się większa rozdzielczość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Warto przyjrzeć się temu z bliska.Fajna fotka.Byłeś przy robieniu zdięcia?Mnóstwo na youtube podobnych.Ale ta fajna...pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Naprawdę ciekawa postać z tyłu.Jakby kobieta w sukience trzymająca ręce wzdłóż ciała.Stojąca na ziemi.Ta twarz też ciekawa,ale dysproporcjonalna.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 A tak w ogóle Kobala,po co zrobiłeś to zdjęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 I chyba nic nie ma po lewej stronie - w kółku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobala Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Niestety fotka z aparatu w telefonie więc jakość kiepska. Po lewejstronie dopatrzylismy się jakby pół twarzy (oczy, nos)A co do robienia fotki. Nie ja ją robiłem a dwóch kumpli mojego znajomego. Poszli do lasu na piwo i cykali sobie glupie fotki. Dopiero w domu dopatrzyli sie anomali" na nich.Rozmawiałem o tym z kilkoma znajomymi, a gdy dowiedziałem sie co kiedyś działo sięw tamtym lesie sprawa zaczeła mnie naprawde interesowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobala Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Postaram sie powiększyć fotke i niedługo wrzucić.A istnieje możliwość, ze jest to błąd aparatu cyfrowego? Np pozostałość starego zdjęcia nałożyła sie na nowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Poczekajmy na Gniewkosa. Przeca mamy tu fachmana od zdjęć i fotomontarzu. Niech się wypowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Jeśli to nie fotomontaz to ta twarz robi wrażenie troche straszna jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Witam!Nałożenie się zdjęć nie jest możliwe.Rozmazania po bokach mogą wynikać z zabrudzenia obiektywu lub samej obudowy telefonu. Co do górnej części zdjęcia, fotomontaż łatwy do zrobienia, a czy takowym jest trudno z tych fotek coś wywnioskować, powiększyć raczej ci się tego nie uda aby utrzymać dobrą jakość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Dyskusja o duchach i fotach była dłuuuuuuuuga:http://www.odkrywca.pl/duchy-na-wykopkach,432137.html#432137 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Ciężko jest powiedziec czy to prawdziwe czy nie, teraz można zrobic wszystko ze zdjęciami, lecz każdy może sam sobie odpowiedziec, kto wierzy to uwierzy a kto nie to nie.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Myślę,że powinienes to zdjęcie posłać dalej.Istnieją w Polsce rodzimi Ghostbusters na pewno ich to zaciekawi.pzdr.ps.Dla mnie fotka pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 panowie te zdięcie było gdzies na forum wczesniej ,tylko niemoge skumac w jakim wądku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 http://www.odkrywca.com.pl/spotkanie-na-szlaku-,452019.html#452019znalazłem pod koniec wądku 2009-03-10 13:25:45i wszystko sie zgadza,jakby faktycznie zdięcie nikombinowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Też je widziałem i byłem zaskoczony, że nie mogę odszukać w poprzednim horrowatym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Była dłuuuuuga i super.Lepsze to niż tępe wrzuty pod czyjimś adresem.Można kontynuować ten i tamten wątek jednocześnie w niczym to nie przeszkadza.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 A tutaj kolekcja moja zrobiona w lutym pomiędzy godz.11 a 4 rano w 200-letnim budynku na zachodzie Anglii.Interpretacja we własnym zakresie.Temperatura w budynku ok.6-7 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Nie próbuje dopatrywać się żdnych osób,twarzy etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 A to mój faworyt.Może jakiś fizyk potrafi wytłumaczyć tę pięknie obciętą chmurkę?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.