Rudolf31 Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Witam,znalazłem coś takiego, wydaje się być początkiem taśmy amunicyjnej ale od czego tego już nie wiem.Wymiary jak na zdjęciu, przy nitach punca owalna, LENKO 1934 z tym ze K i O nie na pewno, są bardzo zatarte.Wyszukiwarka na Odkrywcy się krzaczy, może Wy macie pomysł co to jest i do czego służyło....
dzieci3 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Witam,dzisiaj wpadła mi w ręce ta z Bydgoszczy.Pzdr.
Skok Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Pasamon istnieje do dziś. Z 15 lat temu była miał najbardziej a bogato" neon w całej Bydzi :-)Pozdr.
Rudolf31 Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Witam,znalazłem coś takiego, wydaje się być początkiem taśmy amunicyjnej ale od czego tego już nie wiem.Wymiary jak na zdjęciu, przy nitach punca owalna, LENKO 1934 z tym ze K i O nie na pewno, są bardzo zatarte.Wyszukiwarka na Odkrywcy się krzaczy, może Wy macie pomysł co to jest i do czego służyło....
MK Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 LENKO, fabryka z Bielska-Białej, sygnatury te znaleźć można na taśmach oraz ładownicach do Browninga 28:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=203945
Rudolf31 Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Witam i dzięki za pomoc,MK czy tobie działa wyszukiwarka czy ty tak z głowy :)?Z tego co widzę nie jest to jakieś popularne znaleziskoA! Mam jeszcze pytanie, jaka jest poprawna nazwa tego początku?Rozbiegówka, początek każdy inaczej mówi
bjar_1 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Trafiają się także z biciem:PASAMON"BYDGOSZCZPOLOGNE.
Question
Rudolf31
Witam,
znalazłem coś takiego, wydaje się być początkiem taśmy amunicyjnej ale od czego tego już nie wiem.
Wymiary jak na zdjęciu, przy nitach punca owalna,
LENKO 1934 z tym ze K i O nie na pewno, są bardzo zatarte.
Wyszukiwarka na Odkrywcy się krzaczy, może Wy macie pomysł co to jest i do czego służyło....
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.