Rudolf31 Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 Witam,znalazłem coś takiego, wydaje się być początkiem taśmy amunicyjnej ale od czego tego już nie wiem.Wymiary jak na zdjęciu, przy nitach punca owalna, LENKO 1934 z tym ze K i O nie na pewno, są bardzo zatarte.Wyszukiwarka na Odkrywcy się krzaczy, może Wy macie pomysł co to jest i do czego służyło....
dzieci3 Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 Witam,dzisiaj wpadła mi w ręce ta z Bydgoszczy.Pzdr.
Skok Napisano 3 Grudzień 2009 Napisano 3 Grudzień 2009 Pasamon istnieje do dziś. Z 15 lat temu była miał najbardziej a bogato" neon w całej Bydzi :-)Pozdr.
Rudolf31 Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 Witam,znalazłem coś takiego, wydaje się być początkiem taśmy amunicyjnej ale od czego tego już nie wiem.Wymiary jak na zdjęciu, przy nitach punca owalna, LENKO 1934 z tym ze K i O nie na pewno, są bardzo zatarte.Wyszukiwarka na Odkrywcy się krzaczy, może Wy macie pomysł co to jest i do czego służyło....
MK Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 LENKO, fabryka z Bielska-Białej, sygnatury te znaleźć można na taśmach oraz ładownicach do Browninga 28:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=203945
Rudolf31 Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Napisano 6 Kwiecień 2009 Witam i dzięki za pomoc,MK czy tobie działa wyszukiwarka czy ty tak z głowy :)?Z tego co widzę nie jest to jakieś popularne znaleziskoA! Mam jeszcze pytanie, jaka jest poprawna nazwa tego początku?Rozbiegówka, początek każdy inaczej mówi
bjar_1 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Trafiają się także z biciem:PASAMON"BYDGOSZCZPOLOGNE.
Pytanie
Rudolf31
Witam,
znalazłem coś takiego, wydaje się być początkiem taśmy amunicyjnej ale od czego tego już nie wiem.
Wymiary jak na zdjęciu, przy nitach punca owalna,
LENKO 1934 z tym ze K i O nie na pewno, są bardzo zatarte.
Wyszukiwarka na Odkrywcy się krzaczy, może Wy macie pomysł co to jest i do czego służyło....
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.