OloOcki Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Jak oczyścić rurę od panzerfausta z rdzy? Jest jakiś skuteczny sposób? tu link do zdjęć ury" :http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=650584#821286 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Zdecydowanie elektroliza. Jeżeli nie wiesz jak ją zrobić poczytaj w innych wątkach.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2009 a można jakimś innym sposobem próbować? Czy elektroliza najlepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Pewnie,ze można, ale będzie to bardziej pracochłonne i może nie przynieść zamieżonego efektu. Myślę,że najlepiej będzie zastosować elektrolize. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 6 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2009 czytałem o elektrolizie trochę na forum. Trafiłem na post w którym ktoś mówi, że elektroliza może też zniszczyć przedmiot- dza trzyma go w kupie". Może się tak stać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 :)no jezeli przedmiot jest tylko kawałkiem utlenionej stali to zniszczyć moze go nawet wziecie do reki. Elektroliza jest dość bezpieczna z tym ze np jezeli sie zastosuje sol jako elektrolit to pożniej sie ona osadza na fancie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 Elektroliza prawdę Ci powie" Jezeli przedmiot jest tylko rdzą, to nic z niego nie będzie, ale nie przejmuj się z panzerfausta napewno pozostanie cały korpus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Nie słuchaj Thomsona, po pierwsze primo rura nie jest w najlepszym stanie po drugie primo trochę to by zajęło po trzecie primo ultimo najszybciej to wyczyścisz miedzianą szczotą na wiertarce. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2009 dzięki der_bartosz. Właśnie się zastanawiałem nad drucianą szczotką, ale zrobię to ręcznie zresztą mam czas :) dzięki wszystkim w ogóle za wypowiedź/dzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Co ty wymyślasz der-bartosz? Jak tak chcesz to se czyść miedzianą szczotą, a zobaczysz, ze rdza zostanie w grudkach i większych bomblach ;p Już troche takich wyrzutni wyczyściłem więc wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Tak wygląda moja po elektrolizie.Nie wiem czy szczotą osiągniesz taki efekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Thomson śledzę karierę twoją na tym forum i większość wypowiedzi nie powala na nogi, tak się składa, że czyściłem kilka rur szczotą i wiem jak wyglądają, a elektroliza jest metodą powolną. Jeśli zdecydujesz się na szczotę to polecam to robić na zewnątrz i zaopatrzyć się w maseczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Tak tylko ja dzięki swojej wiedzy pomogłem już wielu osobą i nikt nie narzekał. A elektroliza nie jest taka wcale czasochłonna. Mi czyszczenie wyrzutni od fausta zajmuje do 5 godzin przy 4A.Co do twojejej metody to może i jest szybsza,ale nie dokładna. Na przedmiocie zostanie wiele pęchęrzy z rdzą itp.Kolego OlOcki rób jak uważasz.Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Kłócić się z tobą nie będę ty masz swoje zdanie (...) ja mam swoje zdania.P.S. Twierdzisz, że ja nikomu nie pomogłem na tym forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 7 Kwiecień 2009 Share Napisano 7 Kwiecień 2009 Nie nic z tych rzeczy. Uznałem twoją wcześniejszą wypowiedź,że to właśnie ja nikomu nie pomogłem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Jestem zmuszony (ale bez obrazy Der_Bartosz) czyścić szczotą, bo nie za bardzo mam jak elektrolizę wykonać.Ale dzięki Wam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sensej1985 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Ja bym z grubsza oczyścił szczoteczką a potem elektroliza.Pozdrawiam Sensej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 ja już zabrałem się za czyszczenie szczotą, ale ręcznie i szpachelką.Trochę się namęczyłem, ale już prawie skończyłem jutro tylko resztki zrobie, później wezmę papierem ściernym 120 albo 140 też recznie i będzie dobrze :)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Nie będzie dobrze bo rdza w wżerach zostanie. Dodatkowo papierem porysujesz fanta.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2009 to spróbuje może jakoś inaczej...A jak można po oczyszczeniu tego fanta zabezpieczyć go? Jaki najlepszy środek do tego? Jestem dopiero początkujący i jeszcze muszę się wiele nauczyć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Najlepiej pomalować.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Czego byś nie spróbował to jedyną korzyść jaką z tego będziesz miał to to ze nabierzesz doświadczenia w konserwacji bo fant w stanie tragicznym i częste znalezisko,ja osobiście bym to zakopał z powrotem dla potomnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 zakopywać dla potomnych? Przecież to chyba asza misja", żeby uchronić wszystko co się da jeszcze uratować, a zresztą fant to fant niedługo wrzucę tu foty wyczyszczonej ury".Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Kolego w miarę rozwoju twojej pasji sam stwierdzisz że dwudziesta znaleziona taka rura w agonalnym stanie przekroczy możliwości aszej misji" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2009 Pewnie masz rację, bo to moje pierwsze znalezisko wykrywaczem i jak już mówiłem jestem początkującym i to było tylko moje skromne zdanie.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.