Skocz do zawartości
  • 0

cieżki element

wojpo7

Pytanie

Napisano

Proszę o pomoc w identyfikacji owego przedmiotu. Czy jest możliwym aby była to część jakiegoś czołgu? część znaleziona w miejscu stacjonowania wojsk niemieckich. czy jest to może część osi ( jest to tylko przypuszczenie ponieważ w dolnej części widoczny jest wieloklin )- waga części ok 150 KG.
Proszę o koncepcje.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o pomoc w identyfikacji owego przedmiotu. Czy jest możliwym aby była to część jakiegoś czołgu? część znaleziona w miejscu stacjonowania wojsk niemieckich. czy jest to może część osi ( jest to tylko przypuszczenie ponieważ w dolnej części widoczny jest wieloklin )- waga części ok 150 KG.
Proszę o koncepcje.

Napisano
Powiem szczerze ze nie mam pojęcia dlatego prosze o pomoc. Nie wiem od jakiego jest to pojazdu z uwagi na znaczny ciężar.
Napisano
Ciekawe, kiedy ja się tak rozrosłem do tych wiele osób zajmujących się tym tematem"

http://www.allegro.pl/item609538912_wahacz_ukladu_jeszdnego_czolgu_kw_lub_is.html
Napisano
Ale kolo, aż dziwne że nie pytał ile to jest warte"? Nie mam nic przeciwko identyfikacji przedmiotów mających trafić na giełdę, niemniej jednak czuję niechęć do typków biegających z wykrywką dla kasy, a niemających bladego pojęcia o tym, co wykopują i czego szukają. O znajomości historii nie wspomnę. Chyba jednak mam naturę totalitarną i zaczynam popierać przepisy, które zezwalałyby na używanie detektora jedynie osobnikom ze zdanym egzaminem z historii. Nie znasz historii- łap się za widły, a nie za wykrywacz. Pozdrav.
Napisano
ja jestem troche bardziej tolerancyjny, nie każdy zna sie na wszystkim, nie każdy ma satysfakcje z oddawania na złom takich skarbów" i nie każdy ma tyle środków aby zbierać wszystko i trzymać to dla samego posiadania. Cena za tą oś raczej nie będzie powalająca, a i amatorzy nie bedą pchać się drzwiami i oknami. Zresztą po to jest to forum, nie chcesz pomagać innym to nie udzielaj podpowiedzi i tyle.
Napisano
Oczywiście, że nie każdy zna się na wszystkim, ale ja odnoszę wrażenie, że są na tym forum złomiarze, którzy wykorzystują je do identyfikacji złomu, który mają zamiar opchnąć. Mam nadzieję, że Wojpo7 nie należy do nich, bo przynajmniej potrafił podziękować jak należy- są i tacy, którzy nie wysilają się na podziękowanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie