okejos Posted March 31, 2009 Author Share Posted March 31, 2009 w gazecie z 38 roku niemieckiej znalazłem fotoreportaż z manewrów wojskowych.są foty kawalerii, piechoty, saperów artylerii ale bron pancerną reprezentuje takie zdjęcie... czyzby włosi cos sprzedali niemcom??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Jaszczołt Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 Nie Niemcom, ale Austriakom :-) Ostatnie te pojazdy brały udział w obronie Wiednia w 45. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okejos Posted March 31, 2009 Author Share Posted March 31, 2009 zdjecie pochodzi z niemieckiej gazety wydanej w berlinie a przedstawia manewry niedaleko Lipska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Jaszczołt Posted March 31, 2009 Share Posted March 31, 2009 I zapewne przedstawia wozy 4. Leichte-Division (Pz.Abt.33), która powstała na bazie austriackiej Schnelle Division, która to miała na stanie oryginalnie 72 takie tankietki. Jakby nie było w 39 już się Niemcy pozbyli tego sprzętu z pierwszej linii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radek98k Posted April 1, 2009 Share Posted April 1, 2009 Ja widziałem w niektórym wochenschale identycznez zdjęcie czyli klatka z filu. Tankietki zjeżdżają ze skarpy i przejeżdżają przez rzeke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekA Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 gdzies w reichu Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiluś Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Myślę, że to raczej gdzieś na Węgrzech.Włoskie hełmy pancerne, a krzyże Węgrzy też malowali na pojazdach, tylko w barwach narodowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.