okejos Napisano 31 Marzec 2009 Autor Napisano 31 Marzec 2009 w gazecie z 38 roku niemieckiej znalazłem fotoreportaż z manewrów wojskowych.są foty kawalerii, piechoty, saperów artylerii ale bron pancerną reprezentuje takie zdjęcie... czyzby włosi cos sprzedali niemcom???
Marek Jaszczołt Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 Nie Niemcom, ale Austriakom :-) Ostatnie te pojazdy brały udział w obronie Wiednia w 45.
okejos Napisano 31 Marzec 2009 Autor Napisano 31 Marzec 2009 zdjecie pochodzi z niemieckiej gazety wydanej w berlinie a przedstawia manewry niedaleko Lipska.
Marek Jaszczołt Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 I zapewne przedstawia wozy 4. Leichte-Division (Pz.Abt.33), która powstała na bazie austriackiej Schnelle Division, która to miała na stanie oryginalnie 72 takie tankietki. Jakby nie było w 39 już się Niemcy pozbyli tego sprzętu z pierwszej linii.
radek98k Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Ja widziałem w niektórym wochenschale identycznez zdjęcie czyli klatka z filu. Tankietki zjeżdżają ze skarpy i przejeżdżają przez rzeke.
wiluś Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 Myślę, że to raczej gdzieś na Węgrzech.Włoskie hełmy pancerne, a krzyże Węgrzy też malowali na pojazdach, tylko w barwach narodowych
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.