Skocz do zawartości

jakie akumulatorki 9v do wykrywaczy są najlepsze?

owski1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wydaje mi sie ze nikt Ci nie odpowie jakie najlepsze, kup dobrej firmy i o pojemności nie mnie niz 2200 mah, im wieksza pojemnosc tym lepiej, sam smigam na aku 2500 i starcza mi na około 17-20 godzin chodzenia po lesie
pozdro
Napisano
Tak, jasne 2200mah i 9V... to by musiał go w plecaku nosić, o ile by taki kupił... Najpierw przeczytaj pytanie, a potem odpowiadaj!

Pozdrawiam!
Napisano
Swego czasu używałem w jabelku aku 9V firmy camelion o pojemności bodajże 250 mAh. Sprawował się całkiem niczego sobie. Fakt- na długo nie wystarczał, ale w wykrywce vlf pobór jest duzo mniejszy niz w pi. Cena- coś około 20 zł na al...ro.
Napisano
Swego czasu używałem w jabelku aku 9V firmy camelion o pojemności bodajże 250 mAh. Sprawował się całkiem niczego sobie. Fakt- na długo nie wystarczał, ale w wykrywce vlf pobór jest duzo mniejszy niz w pi. Cena- coś około 20 zł na al...ro.
Napisano
saper uwazaj bo wybuchniesz, zalezy kto chce ile chodzic po lesie, sa adaptery na 7 paluszków aku, fakt nie wchodzi do srodka ale mozna doczepic do uchwytu, wcale nie jest duże, a mozna chodzic i chodzic
Napisano
Wiem, sam takich uzywam, ale jemu chodzilo o akumulatory, a nie o jakieś inne rozwiazania. Jaro - sa takie koszyki w ktorych układa sie szeregowo baterie/akumulatory 1,5/1,2v i wtedy pojemność mamy taka jak jednego ogniwa (>2000mah),a napiecie jest 9v. Takie rozwaizanie jest bardziej ekonomiczne, ale wagi sporo przybywa i trzeba dorobić dodatkową obudowe. Lepiej poprostu kupić 2,3 akumulatorki i powinno być po sprawie.

Pozdrawiam!
  • 1 month later...
Napisano
nie polecam Fujicell 260mAh ja takie miałem i po 3 ładowaniu jeden mi rozdeło własnie władowarce no i krutko trzymaja jak jedziesz na cały dzień to nie wystarcza miałem przedtem energy ring 200mah 9,6V i te super działały F4 hodził na nich 2dni od rana do wieczora no i zimno im za bardzo nie przeszkadzało były super niestety po 15 miesiacach troszke siadły i trzymaja teraz tak jak te Fujicell 260mAh :) jak by ktos wiedział gdzie mozna kupic te enrrgy ring to prosze o info bo jestem zadowolony z nich w 100% polecam kupiłem na allegro ale nie ma ich teraz a były dosyc tanie ok 20zł eksploatowałem je masakrycznie na wykopaliskach ten sprzet był uzywany tak ze przetestowane sa na maksa i szczeze polecam jeszcze raz prosze o info jak ktos znajdzie takie aku gdzies do kupienia
Napisano
owski1 !!!!!
Żadych fujicell ani camelionów - przerabiałem te tematy i kicha totalna - po kilku wypadach w teren poleciały w krzaki.
Teraz mam GP 200mAh - pięknie trzymają, dobry tez jest aku Philips, pięknie mi trzymał, ale go zgbiłem gdzieś.
Fujicel i Camelion - PORAŻKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam
Napisano
Producent zaleca baterie alkaliczne, nie bez powodu. Kupcie sobie na Allegro zapas baterii 9V marki Energizer Industrial" albo Duracell Procell" - po 5 zeta za sztukę - najlepsze baterie alkaliczne. Żadnego chrzanienia się z ładowarkami, nagłego rozładowywania się baterii w środku lasu, żadnego cyklu życia". Za to wiele godzin stabilnej pracy.

M.
Napisano
Ja mam te 8,4V. Ładuję 12 do 14 godzin i jest OK, jak bedziesz kupował to dwie sztuki - żeby w terenie nie było niespodzianki...
pozdro
Napisano
Polecam dorwać kieszenie na baterie od Pulsarka. Posiada wyjście na 9v, a mieści chyba 6 czy 8 paluszków-nie pamiętam.

W każdym bądź razie Pulsar na 9v śmiga dwa dni, a na kieszeni z paluszkami cały sezon. Może da radę jakoś upchać to w Fisherku.
Napisano
Jednak kupilem te akumulatorki Fujicell i nie jestem zadowolony, jednego mi tez wywalilo:/ zamierzam kupic teraz te gp, drogie ale mam nadzieje ze wytrzymale. pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie